• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Avís per nous correus enganyosos, ara suplantant Europol

Avís per nous correus enganyosos, ara suplantant Europol

  •   09/01/2023 11:45 
La Policia alerta que s’estan rebent correus electrònics fraudulents suplantant Europol. Els correus, que s’envien massivament, informen d’un suposat procés judicial que s’ha obert per pornografia infantil contra les persones que els reben.
 
En el text s’assegura que es disposa de proves i es demana al receptor que respongui en menys de 72 hores “escrivint les vostres justificacions perquè siguin examinades i verificades” o s’emetrà una ordre de detenció. També s’amenaça d’enviar l’expedient a associacions de lluita contra la pedofília i als mitjans de comunicació.
 
La Policia recorda que aquesta és una modalitat de frau que ha estat habitual els darrers mesos i que ha afectat també els cossos policials de territoris veïns, així com Interpol i, recentment, el mateix cos de Policia d’Andorra.
 
L’objectiu dels correus és obtenir dades personals i demanar pagaments per sancions falses. Per aquest motiu la Policia insisteix que, en cas de rebre correus com aquests, no s’han de respondre, no s’ha d’obrir cap document adjunt ni enllaç i cal eliminar el missatge.

Escaldes-Engordany, 9 de gener del 2023