• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Intents d’estafes massives en vendes d’articles de segona mà en pàgines web

  •   30/09/2021 17:30 
Darrerament el Cos de Policia ha rebut diverses denúncies de persones que volien vendre algun objecte a pàgines web d’articles de segona mà -tipus Wallapop, Facebook o altres-.

Els suposats compradors els contacten primer mostrant interès pel producte. Després, els expliquen que no poden recollir-lo i que enviaran una empresa comercial que els donarà els diners convinguts en un sobre i s’emportarà l’objecte.

Passats uns dies, els tornen a escriure i els expliquen que aquesta suposada empresa demana un suplement en concepte d’assegurança. Així, demanen al venedor que ho pagui a l’avança a través a una pàgina web i li diuen que afegiran aquest import als diners ja pactats i que s’entregaran en el sobre. Posteriorment van exigint més diners amb qualsevol excusa, amenaçant al comprador de reclamar a l’Interpol si no es fa el pagament.

Des del Cos de Policia es recomana que, en les transaccions per internet es tingui especial compte amb el llenguatge utilitzat per l’interlocutor: és sospitós si sembla que el text està traduït directament d’un altre idioma. També es recorda que, normalment, les empreses comercials i/o de transport, utilitzen adreces corporatives, no genèriques tipus “@gmail.com” o similar.

Escaldes-Engordany, 30 de setembre de 2021