• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

RECORDATORI. Alerta per fals correu electrònic simulant una notificació de "CORREUS"

  •   02/05/2016 14:50 
Davant l'augment de consultes d'aquests darrers dies, el Grup de Delictes Tecnològics de la Policia d’Andorra, informa d'una nova onada de falsos correus electrònics simulant la notificació per part de Correus espanyols de l'arribada d'una carta o un paquet.

En aquests correus electrònics s’informa de la possible reclamació econòmica en cas de no passar a recollir l'enviament apareixent en el "mail", un enllaç per accedir a la suposada informació de l'enviament o bé un arxiu adjunt (depenent de la versió rebuda).

En cap cas es tracta d'una notificació per part de Correus espanyols. Si s’accedeix a l'enllaç o s’obra l'arxiu adjunt s’infectarà el nostre ordinador, produint-se un xifrat de la informació del terminal on es consulta (ransomware), o bé instal·lant-se algun tipus de programari maliciós. Això provocarà algun tipus de reclamació econòmica per tal de recuperar la informació xifrada o comptes segrestats.

Des dels nostres serveis volem recordar que no s’ha d’obrir cap arxiu adjunt de correus dels quals no coneixem l’emissor, o inesperats, i tampoc accedir a cap enllaç desconegut.

Exemple de correu electrònic fals :



En cas de rebre algun d'aquests correus, s’ha de procedir a esborrar-lo de totes les carpetes (incloent la paperera) podent posar-vos en contacte amb el Grup de Delictes Tecnològics en cas de dubte.


Escaldes-Engordany, 02 de maig del 2016.