• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Recordatori. Alerta de segrest i xifrat de dades informàtiques (Ransomware)

  •   30/03/2016 15:00 
Des del Grup de Delictes Tecnològics, i davant l'augment d'aquests tipus de casos, es vol recordar del perill de la propagació de programari maliciós que una vegada executat, xifra el contingut de l'ordinador i dels perifèrics connectats. Els delinqüents exigeixen un pagament a canvi d'obtenir la clau de desxifrat. El procediment utilitzat és reclamar un pagament en moneda virtual (Bitcoins) de manera que no es pugui identificar el seu destinatari.

Des dels nostres serveis volem donar un seguit de consells per intentar minimitzar l'exposició a aquest tipus d'atac i/o d'altres agressions tecnològiques:

- Mantenir els programaris i els antivirus actualitzats.

- No obrir enllaços ni descarregar arxius d'origen dubtós o desconegut.

- Realitzar còpies de seguretat de manera freqüent per facilitar la recuperació de la informació en cas d'incident i sempre guardar-les en dispositius independents i desconnectats del dispositiu central.

- És aconsellable configurar la mostra de les extensions dels arxius en els nostres dispositius (tot i que de vegades es camuflen amb falses extensions aparentant un tipus d'arxiu fals).

- En cas de rebre's un correu d'origen desconegut amb arxius adjunts és preferible esborrar-lo i no consultar-ne el contingut.

L'evolució constant dels programaris nocius ens ha de conduir a extremar la prevenció i a minimitzar l'exposició com a mètode més eficaç que qualsevol antivirus. Recordem que l'esglaó més dèbil en la seguretat informàtica acaba sent l'usuari.

En cas de dubte podeu posar-vos en contacte amb el Grup de Delictes Tecnològics.


Escaldes-Engordany, 30 de març del 2016