• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detecció de ciberdelinqüents que es fan passar per empleats de la multinacional Microsoft

  •   13/09/2013 17:26 
Es dóna avís, que els ciberdelinqüents no només envien missatges de correu electrònic fraudulents, sinó que s'ha detectat que també es posarien en contacte telefònicament amb persones del Principat, tot afirmant que treballarien per l'empresa Microsoft. Aquests podrien oferir-se per ajudar a resoldre problemes informàtics, vendre llicències de software, o fins i tot dirien que podrien haver detectat que el propi ordinador de la persona estaria infectat.

Per assolir els seus objectius, enganyarien a la gent tot demanant-los-hi d'accedir a unes planes webs per instal·lar-se un programa (malintencionats), que permetrien als suposats tècnics d'accedir remotament als equips i així solucionar el problema.

Cal advertir que en tenir accés remot podrien realitzar les següents accions (entre altres):

· captar dades confidencials, com noms d'usuaris i contrasenyes,

· controlar l'equip de manera remota i ajustar la configuració per tornar-lo vulnerable,

· dirigir a l'usuari a planes webs fraudulentes i demanar d'introduir informació financera o de tipus personal

Doncs, en el cas que alguna persona informés als nostres serveis que el suport tècnic de Microsoft s'hagués posat en contacte amb la mateixa, però que en haver tingut una sospita no hauria seguit les seves instruccions, no caldria efectuar cap gestió al respecte. Pel contrari, la persona afectada s'hauria de posar en contacte amb la secció de Delictes Tecnològics.

Escaldes-Engordany, 13 de setembre del 2013