• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Una persona detinguda en relació a unes estafes mitjançant Internet

  •   03/02/2011 10:09 


El setembre del 2010 es va rebre informació a través d'Interpol Brussel·les, sobre un ciutadà belga que hauria estat víctima d'una estafa en la compra d'un suposat telèfon mòbil mitjançant Internet, existint sospites de que l'autor hauria operat des del Principat.

Posteriorment al desembre, els nostres serveis tenen coneixement que una altra persona, una ciutadana francesa, també hauria estat víctima al seu país d'una estafa similar en la compra d'un altre aparell electrònic, probablement també comesa des del Principat en haver efectuat la transferència de diners vers un compte bancari andorrà.

La investigació ens permet posteriorment vincular els dos fets amb una mateixa persona, un resident portuguès de 49 anys que els nostres efectius identifiquen finalment com a presumpte autor, culminant amb la seva detenció al Principat el passat 1 de febrer.

Segons les primeres investigacions, sembla que aquest resident mitjançant un portal de compravenda a Internet va oferir els esmentats aparells, dels que no ha disposat mai, i un cop rebut els diners hauria contestat amb diferents excuses a les reclamacions dels perjudicats, essent el perjudici total de 1.420 euros.

El detingut ha estat posat a disposició judicial ahir.

Escaldes-Engordany, 3 de febrer de 2011