• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Detenció de 30 persones efectuades en els darrers dies per part del Departament de Policia

Detenció de 30 persones efectuades en els darrers dies per part del Departament de Policia

  •   12/02/2024 11:00 
En el decurs dels darrers dies s’ha dut a terme 30 detencions de persones per diferents delictes.
 
En l’àmbit de la salut pública s’han dut a terme 8 detencions, el 6/02 a la Frontera del riu Runer es procedeix a la detenció d’un home de 30 anys amb 0,7 grams d’èxtasi, el 7/02 en el mateix lloc un home de 29 anys amb 9 pastilles d’èxtasi. Tanmateix el 10/02 en un local d’oci nocturn del Tarter, un home de 32 anys amb 1 gram de cocaïna rosa “tusi”, igualment en diferents indrets del Pas de la Casa els dies 10 i 11/02 un home de 27 anys amb 0,4 grams de cocaïna, un home resident de 40 anys amb 1,5 grams de cocaïna i dos homes no residents de 35 i 28 anys amb 2,2 grams de cocaïna, finalment el 12/02 a Encamp un home resident de 26 anys amb 0,3 grams d’heroïna i 0,3 grams de metamfetamina.
 
Pel que fa al delictes contra la seguretat col·lectiva s’han dut a terme 16 detencions, dotze homes amb edats compreses entre 22 i els 53 anys, amb taxes superiors a 0,80 g/l. La taxa més elevada ha estat d’2,12 grams d’alcohol per litre de sang, un home de 19 anys, que dona un resultat positiu a la prova de tòxics salival.
 
Igualment es deté 3 homes més, el 8/02 un home de 29 anys, com a presumpte autor d’un delicte de conducció temerària. En veure la presència de la Policia a la CG2, a Ransol, el conductor, que es dirigia en direcció a Soldeu, ha efectuat una maniobra brusca per canviar de sentit i ha accelerat allunyant-se del lloc. S’inicia llavors una persecució en què el conductor fa cas omís dels senyals i fuig a gran velocitat (100 km/h) cap a Canillo saltant-se diversos semàfors i posant en risc diverses persones que estaven al Tarter i es dirigien a un local d’oci nocturn. Continua fent un avançament prohibit a gran velocitat en una zona sense visibilitat i sense il·luminació i amb línia contínua, posant en risc la seva integritat com la de la resta d’ocupants del vehicle (tres persones més). Durant la fugida està a punt d’impactar amb el mur d’una façana de l’Aldosa fins que arriba a un carrer sense sortida, on se’l controla. Dona un positiu en alcoholèmia de 0,73 g/l. Negatiu a la prova de tòxics.
 
El 9/02/2024 un home de 24 anys, per positiu en tòxics (THC, cocaïna i amfetamina), en l’interior del cotxe duia 94 grams de marihuana i durant l’escorcoll se li troben 6 grams de cocaïna.
 
I finalment 10/02/2024, un home de 47 anys, amb una taxa de 1,80 g/l, positiu en tòxics (THC i amfetamina), també se li troba 4,1 grams d’speed i 5,6 grams de marihuana.
 
Finalment es deté sis persones més per altres delictes, el 7/02 un home a Andorra la Vella pels delictes contra l’honor i contra la llibertat, per insultar i amenaçar de mort els policies quan el controlen a l’exterior d’un local d’oci nocturn en actitud agressiva i causant aldarulls perquè no l’hi permeten l’accés.
 
El 9/02 al Pas de la Casa, un home de 23 anys pels delictes contra el tràfic jurídic i contra l’administració de justícia, aquest que va indocumentat dona una identitat falsa, tanmateix fa objecte d’una ordre d’expulsió del Principat.
 
El 10/02 un home de 48 anys a l’exterior d’un local d’oci d’Andorra la Vella per un delicte contra la integritat, es produeix una baralla on aquest dona un cop de colze al rostre d’un altre home i li provoca una ferida que requereix punts de sutura al llavi superior.
 
El 10/02 en un domicili d’Encamp, un home de 30 anys, com a presumpte autor de delictes contra la integritat física i moral en l’àmbit domèstic. Se’ns requereix per una desavinença conjugal, on la dona manifesta que l’interessat des de fa tems té un tracte degradant i injuriós vers ella, tanmateix en el dia de la detenció, desprès d’una disputa l’hauria agafant molt fort a la zona del bíceps de braç esquerre i l’hauria llençat al terra.
 
I finalment l’11/02 en un pensió d’Escaldes-Engordany, dues dones residents de 38 i 21 anys respectivament, per un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic –ambdues- i la segona també pels delicte contra l’honor i contra la funció pública, ja que desobeeix i injuria als agents policials. Se’ns requereix per una agressió mútua de parella.
 
Escaldes-Engordany, 12 de febrer del 2024