• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté dos presumptes traficants més vinculats amb les operacions antidroga 'Bronx' i 'Queen'

La Policia deté dos presumptes traficants més vinculats amb les operacions antidroga 'Bronx' i 'Queen'

  •   10/01/2024 09:46 
La Policia va detenir dimarts a la tarda a Sant Julià de Lòria un altre dels presumptes traficants vinculats amb l’operació antidroga 'Bronx', que va permetre desmantellar una xarxa de venda d’estupefaents fa poc més de dos anys.
 
L’home, de 39 anys i que ha passat a disposició judicial aquest dimecres al matí, no es trobava al país en el moment de la intervenció l'any 2021 i tenia una ordre de recerca i detenció des de llavors.

Unes hores més tard, aquest mateix dimecres al migdia a la parròquia laurediana, la Policia ha detingut la seva parella, una dona de 35 anys, que també tenia una ordre de recerca i detenció com a presumpta traficant d'estupefaents. Ella estaria implicada en una operació anterior anomenada 'Queen', i hauria fet de nexe entre les dues xarxes de venda de droga. La dona ha passat a disposició judicial aquesta tarda.


Dues operacions vinculades que van permetre desmantellar diversos punts de venda d'estupefaents

L’operació 'Bronx' va permetre detenir dos homes de 44 anys el novembre del 2021 com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues i un tercer, de 36 anys, uns dies més tard. En el dispositiu policial es van comissar un total de 32 grams de cocaïna preparats per a la venda, mig quilogram de marihuana i 2.000 euros en bitllets, així com elements que corroboraven l’existència d’un important tràfic d’estupefaents.
 
La Bronx suposava la continuació d’una altra operació judicialitzada, la 'Queen', que es va dur a terme el gener del mateix any i que es va saldar amb la detenció de sis persones, tres homes de 28, 30 i 32 anys i tres dones de 21, 28 i 32. En l’operació Queen es van desmantellar tres punts de venda de droga, dos a Andorra la Vella i un tercer a Sant Julià de Lòria.
 
Altres detencions
 
Aquesta setmana la Policia ha detingut dues persones més. Es tracta d’un home de 24 anys per positiu en tòxics al volant i un altre de 25 anys arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic per falsificar certificats d’experiència laboral per tal d’obtenir el permís de residència i treball.¡
 
Escaldes-Engordany, 10 de gener del 2024