• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté 15 persones durant la setmana

La Policia deté 15 persones durant la setmana

  •   05/01/2024 12:00 
La Policia ha detingut un total de 15 persones durant la setmana com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, la seguretat en el tràfic jurídic, l’Administració de Justícia i  la seguretat col·lectiva.

Pel que fa a les detencions per possessió o consum d’estupefaents, s’han arrestat cinc perones en diferents punts del Principat.

A la frontera del riu Runer, s’ha detingut un home turista de 21 anys i una dona turista de 20 anys en diferents controls. El primer es trobava en possessió d’una pastilla d’èxtasi i 13,5 grams d’haixix. La segona, va ser controlada amb 1 gram de ketamina.

A la parròquia de Canillo, s’han arrestat dues persones més, essent un home resident de 26 anys i un turista de 32 anys. El primer, la nit de dijous a les 02:40h, quan va ser controlat pels agents en un local d’oci nocturn de la parròquia en possessió de 0,6 grams de cocaïna. El segon, aquesta nit de divendres prop de la una de la matinada, mentre circulava en un turisme particular. Aquest ha donat positiu a la prova d’alcoholimetria amb una taxa de 0,86 g/l. i a més duia un embolcall contenint 1,2 grams de cocaïna.

La detenció que resta, es va efectuar la nit de dijous a les 03:27h a Andorra la Vella, on els agents van aturar un turisme i el seu conductor va donar positiu en la prova d’alcoholimetria amb una taxa d’1,00 g/l, endemés d’estar en possessió d’1,8 grams de cocaïna.

D’altra banda, dimecres a Escaldes-Engordany, prop de les 10h del matí es va detenir un home resident de 29 anys, per un presumpte delicte contra la seguretat en el tràfic jurídic, per presentar un certificat d’experiència laboral fals a les oficines del Servei d’Immigració per a la obtenció de l’autorització de residència i treball.

El mateix dia per la tarda, es va arrestar un home resident de 21 anys com a presumpte autor d’un delicte contra l’Administració de Justícia per crebantar una ordre judicial de suspensió del permís de conducció, després de ser controlat conduint un turisme particular.

La resta de detencions han estat per conduir únicament sota els efectes de l’alcohol o les drogues on s’han arrestat 8 persones:

- Cinc homes amb edats compreses entre els 31 i els 66 anys, amb taxes superiors a 0,80 g/l. La taxa més a elevada ha estat d’1,99 grams d’alcohol per litre de sang.

- Dos homes de 24 i 25 anys i una dona de 31 anys, amb un resultat positiu a la prova de tòxics salival.

Escaldes-Engordany, 5 de gener del 2024