• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté tres homes amb més de 1.800 paquets de tabac valorats en prop de 7.000 euros

La Policia deté tres homes amb més de 1.800 paquets de tabac valorats en prop de 7.000 euros

  •   20/04/2023 11:37 
La Policia va detenir la matinada de dimecres a la frontera amb França tres homes, cap dels tres resident, de 25, 30 i 31 anys com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic per contraban de tabac.

Va ser el Servei de Duana qui va requerir la Policia després de controlar dos vehicles a les Bordes d’Envalira amb tabac de contraban al seu interior. Unes hores abans, havien identificat un dels cotxes, un Audi A4 amb matrícula francesa, com un vehicle que pertanyia a un grup organitzat. A partir d’aquell moment, van fer-ne el seguiment i van veure com estacionava a l’interior d’un aparcament i apagava el motor. Entre les 22:00 i prop de les 24:00, diversos cotxes amb matrícula francesa van començar a entrar i sortir del pàrquing.  Davant la sospita que estarien comprant tabac en petites quantitats i portant-lo fins al vehicle que havien identificat, els agents de Duana van controlar l’Audi A4 i el seu conductor, i un segon vehicle, un Peugeot 407, també amb matrícula francesa i estacional al costat de l’Audi, amb dues persones més. A l’interior dels maleters van trobar una gran quantitat de tabac presumptament destinada al contraban. Hi havia un total de 1.863 paquets de tabac valorats en 6.882 euros.

La mateixa tarda de dimecres al Pas de la Casa, la Policia va detenir un altre home, no resident de 24 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública. Els agents van controlar un grup d’individus, del qual formava part l’arrestat, davant la sospita que podrien dedicar-se al contraban. El detingut va intentar fugir i va agredir un dels agents.  

Unes hores més tard, al vespre, la Policia va controlar a Andorra la Vella un vehicle en què viatjaven tres persones, també sospitoses de cometre infraccions relacionades amb el contraban de tabac. Quan els agents van aturar el cotxe, amb matrícula francesa, el conductor va fugir i es va detenir els altres dos ocupants. A un d’ells, no resident de 39 anys, se l’arresta per trobar-se en possessió de 0,2 grams de cocaïna. A l’altre, no resident de 44, se’l deté com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública per incomplir una ordre d’expulsió. Als seients i al maleter del cotxe transportaven un total de 740 paquets de tabac per un valor de 2.730 euros, una quantitat que suposaria una sanció administrativa.

La matinada d’aquest dijous, la Policia ha detingut dos homes més. Es tracta d’un no resident de 32 anys a qui s’ha arrestat amb una taxa d’alcoholèmia d’1,30, i d’un resident de 21 anys, que ha estat detingut per conduir sota els efectes de les drogues. 

Escaldes-Engordany, 20 d’abril del 2023