• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Lluita contra el tràfic d’estupefaents. Detenció de 2 persones, decomís de 704 grams de marihuana, és desmantella una xarxa de d

  •   19/11/2014 16:06 
Agents del Cos de Policia, des de fa tres mesos, estant duent a terme una investigació prop d'una xarxa d'introducció de grans quantitats de marihuana per posterior venda tant a l'engròs com al detall.

Fruit d'aquesta investigació, el dilluns 17/11/2014 a les 23:30, es controla a la Frontera del riu Runer, un turisme Volkswagen Touareg, i en el seu interior desprès de l'escorcoll pertinent, es troben 509 grams de marihuana disposats en dues bosses de plàstic, motiu pel qual inicialment es deté un home andorrà de 20 anys.

Es continua amb l'operativa, i l'endemà, 18/11/2014 a les 11:00 hores, es deté una segona persona, un home portuguès resident de 48 anys, pare del primer detingut.

Es realitzen perquisicions en varis immobles radicats a les parròquies de Sant Julià de Lòria i Andorra la Vella, i finalment es localitza un traster a la vila d'Escaldes-Engordany, on es troben 194,39 grams més de marihuana, dues paperines de cocaïna (1,3 grams), dues bàscules de precisió, pots de vidre amb restes de marihuana, diferents petites bosses de plàstic per a confeccionar dosis individuals, així com gran quantitat de burilles i cartrons per a confeccionar filtres, i poder confeccionar cigarretes d'aquest producte estupefaent per vendre al detall.

El modus operandi era, després de l'adquisició del producte estupefaent a Espanya, sempre amb quantitats d'entre mig quilogram i un quilogram de marihuana, la introducció del producte estupefaent al país s'efectuava pel pare en el seu vehicle, mentre el fill pujava d'avançada en un altre vehicle, per tal de donar-li la cobertura necessària per a eludir el control fronterer.
Una vegada al país, aquesta droga s'emmagatzemava en un traster, sent guardada en pots de vidre al buit per no desprendre olors. Així mateix, es va trobar ambientador, el qual utilitzava per dissimular l'olor.
Posteriorment la marihuana s'envasava en les bosses segrestades per vendre a terceres persones o s'utilitzava per confeccionar cigarretes individuals, les quals podien anar destinades a la venda al detall tant als voltants de centres escolars com a llocs d'esbarjo.

Amb aquestes detencions, el Cos de Policia desmantella un xarxa de venda de marihuana a l'engròs per posteriors revendes, així com de venda al detall, i que el seu centre neuràlgic serien: centres escolars i zones d'esbarjo on és solen congregar menors, degut a la facilitat del producte ofert, cigarretes individuals de marihuana ja confeccionades.

Els dos interessats seran posats a disposició judicial en les properes hores. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



Escaldes-Engordany, 19 de novembre de 2014