• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

10/12/2010 16:30 hores Dispositiu de seguretat del pont de la Puríssima Balanç de seguretat pública en el decurs d'aquest perío

  •   10/12/2010 16:30 


En el decurs d'aquest període de temps el Cos de Policia ha realitzat 189 intervencions diverses a requeriment dels ciutadans.

El desplegament del Cos de Policia ha estat realitzat per una mitjana de 180 efectius diaris, que han efectuat entre altres serveis patrulles pedestres en el nucli urbà d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, per tal de minimitzar els delictes contra al patrimoni en aquests llocs.

Igualment a través dels controls fixos a les fronteres del Riu Runer i Baladrà, s'han realitzat diferents controls selectius.
-En aquests controls a les fronteres s'ha denegat l'accés de 78 persones -33 a la frontera del Baladrà i 45 a la frontera del Riu Runer-, de diverses nacionalitats.
Aquestes denegacions es realitzen en base a la llei d'immigració per motius de seguretat pública en tenir antecedents al nostre país o al d'origen, per no gaudir de mitjans econòmics o per no dur la documentació adient.
-Tanmateix s'han efectuat 30 diligències de contravencions penals per introducció de haixix i marihuana per al consum propi. En total s'ha incautat 48'30 grams d'haixix i 53'00 grams de marihuana.

En aquest període s'han constatat i/o denunciat 9 furts de mercaderia en establiments comercials dels quals 6 han estat resolts. No es té constància de cap furt amb força o robatori.

S'ha procedit a la detenció de 24 persones,
-16 per delicte contra la salut pública (quinze d'aquests en operació AS).
- 7 per delicte contra la seguretat col·lectiva (conducció sota la influència de begudes alcohòliques, un d'aquests també té delicte contra la salut pública, i un altre delicte contra la vida humana independent -accident de circulació mortal-).
- 1 per delicte contra la integritat física i moral -maltractaments en l'àmbit domèstic-.

Es destaca l'absència durant aquests dies de delinqüència greu, i per tant es manté l'alt índex de seguretat ciutadana també en aquest període.

Si es fa una comparativa amb el mateix període de l'any passat , es veu un balanç lleugerament superior (veure dades en l'històric de comunicats), tot i que enguany el pont ha tingut una durada d'un dia més i l'afluència de turistes ha estat superior.

Escaldes-Engordany, 10 de desembre de 2010.