• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Ordre de detenció internacional en vista d'extradició a Argentina per tinença simple d'estupefaents

  •   13/04/2010 11:22 


El 6/03/2010 Interpol Buenos Aires (Argentina) va informar a totes les Oficines Centrals Nacionals d'Interpol del món, sobre l'expedició d'una noticia prèvia de demanda de detenció internacional en vista d'extradició a Argentina, d'un home de nacionalitat espanyola, de 31 anys d'edat, per un procés penal on se l'acusa presumptament d'ésser autor de tinença simple d'estupefaents, delicte qualificat a l'Argentina amb un pena màxima de fins a 6 anys de presó.

El 8/03/2010 la Secretaria General d'Interpol va ampliar la recerca en publicar la noticia vermella de recerca internacional per un procés penal contra l'interessat.

Efectuades les comprovacions escaients per part del Grup de Cooperació Internacional de l'Àrea de Policia Criminal, es detecta que l'interessat és titular d'una autorització de treball al Principat.

El 8/04/2010 i seguint les instruccions del Ministeri Fiscal, efectius del Grup de Cooperació Internacional i del Grup de delinqüència organitzada i blanqueig de la Unitat d'Investigació Criminal 2 (Àrea de Policia Criminal) van procedir a la seva detenció. El Batlle de guàrdia va acordar la detenció provisional en vista al procés d'extradició a Argentina.

El Grup de Cooperació Internacional de la Policia d'Andorra té entre d'altres, les competències de recerca i detenció de fugitius internacionals que puguin trobar-se en territori andorrà, en compliment de les recomanacions de la Organització Internacional de Policia Criminal (INTERPOL) en matèria d'investigació de fugitius aprovades en la 76ena Assemblea General d'Interpol a Marrakesh l'any 2007.

A Escaldes-Engordany, el 13 d'abril del 2010