• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

01/03/2010 15h00, Cooperació internacional. Extradició d'una persona.

  •   01/03/2010 15:00 

Després de la detenció provisional en vista a una eventual extradició, del súbdit hongarès de 41 anys (veure comunicat de premsa del 27/12/2009).
Durant el termini establert per la normativa vigent, sent d'un màxim de 40 dies a partir de comunicació de la seva detenció a l'estat sol·licitant, les autoritats hongareses han tramitat la demanda formal d'extradició per la via diplomàtica.

L'interessat era recercat per les autoritats judicials hongareses i havien emès a través de la OIPC Interpol dues ordres de detenció internacionals. Aquest havia fugit d'un tribunal al novembre 2008 al ser condemnat per la Cort Central del Districte de Budapest (Hongria), a la pena de 7 anys de presó pel cultiu de grans quantitats de droga tòxica (marihuana) destinada al tràfic i a 1 any de presó per violència contra un agent de l'autoritat.

Al moment de la seva primera detenció l'any 2008 a Hongria, la Policia va confiscar més de 3000 plantes de marihuana d'una plantació il·legal que existia des de feia més de tres anys, l'interessat va ser detingut juntament amb el seu germà, el qual es troba ingressat en una presó hongaresa.

En aplicació de l'aute del M.I. Tribunal de Corts del dia 2/02/2010, referent al procediment d'extradició seguit contra l'interessat, avui a les 12:00 hores ha estat traslladat fins la frontera hispano-andorrana del riu Runer, per part d'efectius del Grup de Cooperació Internacional (Interpol Andorra) de l'Àrea de Policia Criminal, i la Unitat Especial d'Intervenció de l'Àrea de Seguretat Publica i Proximitat Ciutadana.

On agents de la Policia hongaresa juntament amb la Policia Nacional espanyola se n'han fet càrrec, per tal de custodiar-lo fins l'aeroport de Barcelona, i posteriorment ser acompanyat al seu país on passarà a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 1 de març de 2010.