• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

27/12/2009 15h30, comunicat. La Policia Andorrana deté un fugitiu internacional recercat per la Interpol.

  •   27/12/2009 15:30 

En data d'ahir 26/12/2009 a les 23'30 hores, efectius del Grup de Cooperació Internacional (Interpol Andorra) de l'Àrea de Policia Criminal, van procedir a la detenció del fugitiu hongarès -P.F. de 41 anys de nacionalitat hongaresa- després d'haver detectat la seva presència en un hotel d'Andorra la Vella. Aquest no va oposar cap tipus de resistència al moment del control.

En no disposar de cap tipus de document, la estreta col·laboració amb la Policia d'Hongria va permetre la seva ràpida identificació mitjançant una comparativa dactiloscòpica.

Posteriorment va ser posat a disposició judicial davant del Hble. Batlle de guàrdia, qui va ordenar el seu ingrés al Centre penitenciari de la Comella, en espera de l'arribada de la demanda formal d'extradició per part del Govern d'Hongria.

Les autoritats judicials hongareses havien emes a traves de la OIPC Interpol dues ordres de detenció internacionals contra P.F. que va fugir d'un tribunal al novembre 2008 al ser condemnat per la Cort Central del Districte de Budapest (Hongria) a la pena de 7 anys de presó pel cultiu de grans quantitats de droga tòxica (marihuana) destinada al tràfic i a 1 any de presó per violència contra un agent de l'autoritat. Al moment de la seva primera detenció l'any 2008 a Hongria, la Policia va confiscar més de 3000 plantes de marihuana d'una plantació il·legal que existia des de feia més de tres anys. P.F. va ser detingut juntament amb el seu germà, el qual es troba ingressat en una presó hongaresa.

Al ser P.F., guanyador de la medalla d'or de lluita grecoromana als jocs olímpics de Barcelona 1992, és considerat un dels fugitius amb més ressò mediàtic a la premsa del món de l'esport.

El Grup de Cooperació Internacional de la Policia d'Andorra té entre d'altres les competències de recerca i detenció de fugitius internacionals que puguin trobar-se en territori andorrà, en compliment de les recomanacions de la Organització Internacional de Policia Criminal (INTERPOL) en matèria d'investigació de fugitius aprovades en la 76ena Assemblea General d'Interpol a Marrakesh l'any 2007.

Per a més informació:
http://www.interpol.int/public/ICPO/GeneralAssembly/AGN76/resolutions/AGN76RES02ES.pdf

Escaldes-Engordany, el 27 de desembre del 2009.