• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Operació internacional contra els delictes de blanqueig de capitals i tràfic de drogues

  •   24/09/2009 11:00 


A mitjans de l'any 2008, la Policia de Hollands Midden (Països Baixos), va iniciar una investigació per tràfic de drogues i blanqueig de diners.

La referida investigació, va portar als investigadors holandesos a determinar que l'organització criminal que duia a terme aquestes activitats delictives havia efectuat transaccions financeres a través d'un banc del Principat.

Tot seguit, i encara en una fase inicial de les investigacions, es va informar de l'assumpte al Cos de Policia d'Andorra, que va obrir una investigació per la seva part, batejada com "Operació Mustang".

En el decurs d'aquesta investigació, efectius del Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de la Unitat d'Investigació Criminal 2, de l'Àrea de Policia Criminal de la Policia d'Andorra, van efectuar el control de comptes bancaris d'aquests individus, així com seguiments i vigilàncies d'alguns dels principals membres d'aquesta organització criminal quan acudien al Principat.

Al mes de febrer del 2009, i de forma coordinada, es va procedir a la detenció de vint persones en diverses localitats franceses i holandeses relacionades amb aquest afer, procedint al bloqueig dels comptes oberts a Andorra i a la confiscació dels béns continguts en una caixa forta bancària. Així mateix, es van efectuar diverses perquisicions.

A Holanda es van realitzar un total de 27 registres, entre domicilis i empreses.

En el decurs de l'operació es van confiscar dues embarcacions, una llanxa, sis vehicles, diversos articles de luxe com joies o rellotges, dipòsits bancaris i diners en efectiu.

L'èxit en aquesta operació ha estat fruït d'una cooperació molt estreta tant, entre els cossos policíacs dels Països Baixos i Andorra, com amb cossos policials de França i el Regne Unit, i el resultat ha estat la desarticulació total d'una organització delictiva dedicada al tràfic internacional d'estupefaents i al blanqueig de diners provinents d'aquesta activitat.

Aquesta organització està vinculada a diverses incautacions de droga, amb un total aproximat de 1.700 kg de cannabis.

Escaldes-Engordany, el 24 de setembre del 2009