• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

13/06/2009 10:52 hores Nova operació contra el tràfic de droga tòxica. Important incautació de cocaïna a la frontera del Riu Ru

  •   13/06/2009 10:52 


Efectius de  l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana del Grup territorial de Sant Julià de Lòria de servei a la frontera del Riu Runer varen procedir, el vespre del dijous 11/6/2009, a la incautació d'una important quantitat de cocaïna i a la detenció de dos espanyols no residents quan introduïen la droga al país.

L'operatiu es va produir quan es controlà un vehicle de matrícula espanyola, ocupat per dues persones, que entrava al país per la frontera del Riu Runer. Els agents de servei, en efectuar un control aleatori i procedir a l'escorcoll del vehicle, hi varen trobar 89 grams de cocaïna, procedint a la detenció d'ambdues persones (dona espanyola de 26 anys i home espanyol de 27 anys, no residents al país).

Aquesta incautació de cocaïna, valorada en aproximadament 6.000 euros en el mercat clandestí, és la més important efectuada des del 14/12/2008 (veure comunicat per Operació Color) i la segona més important des de fa uns quatre anys.

Amb la intervenció s'ha evitat que una gran quantitat de droga tòxica es posés en circulació, considerant el Cos de Policia que es tracta d'un operatiu important en la lluita en el marc dels delictes contra la salut pública, desmantellant un altre focus d'introducció i venda.

La investigació subsegüent ha permès la interpel·lació i audició de diverses persones, que s'ha pogut esbrinar que mantenien relació amb els detinguts, principalment amb l'home, detenint una tercera persona (un resident espanyol) per consum de cocaïna.

Els tres detinguts han estat posats a disposició judicial avui dissabte 13/6/2009.

Escaldes-Engordany, 13 de juny del 2009.