• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

03/05/2009 10:47 Lluita contra el tràfic de droga. Nova operació contra el tràfic de droga i accions formatives i preventives c

  •   03/05/2009 10:47 

-1- OPERACIÓ TRÈVOL. El Cos de Policia interroga a 18 persones i incauta 170 grams d'haixix en una nova operació contra el tràfic de droga.
 
El passat divendres 24/4/2009 el Cos de Policia va iniciar la fase final, de detencions, en el marc d'una investigació per tràfic d'estupefaents iniciada fa unes setmanes.

L'operació anomenada Trèvol i desenvolupada pel Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal, es centrava en les presumptes activitats de venda d'haixix i cocaïna d'un resident veí d'Escaldes-Engordany, d'origen uruguaià.

Vers les 19h del dia 24/4 es va procedir a la seva detenció quan entrava al país, trobant-lo en possessió d'una petita quantitat d'haixix i cocaïna.
Seguidament i durant tot el cap de setmana i la setmana següent es va controlar a 16 persones més, 9 de les quals foren posades a disposició judicial per diferents implicacions en tràfic i consum d'haixix, cocaïna i heroïna. Tres d'aquestes persones, veïns d'Escaldes-Engordany (2) i del Pas de la Casa (1) es dedicaven presumptament al tràfic d'haixix i cocaïna.

Les persones implicades són d'edat compresa entre els 18 i els 58 anys i de nacionalitats andorrana, espanyola, uruguaiana, italiana, portuguesa i francesa.

Els diferents registres efectuats en domicilis d'Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, La Massana, Canillo i el Pas de la Casa varen permetre incautar un total de 171 grams d'haixix i petites dosis de cocaïna i heroïna.

Segons l'enquesta policíaca el principal implicat venia estupefaents tant al seu domicili com pels entorns del mateix i locals públics d'Andorra la Vella.

-2- Participació del Cos de Policia en la lluita contra la demanda de droga. Accions formatives i preventives.
 
A més de la seva missió repressiva contra el tràfic de droga, el Cos de Policia està desenvolupant accions de difusió d'informació de caire preventiva per disminuir o participar en la disminució de la demanda, especialment entre els col·lectius de joves sigui per accions directes formatives o per accions informatives als educadors.

En aquest àmbit, el responsable del Grup d'Estupefaents, en el marc del Pla Nacional contra la Drogodependència ha participat en xerrades impartides en diferents centres escolars i destinats als alumnes de 14 i 15 anys d'edat. 

Les xerrades s'han desenvolupat als centres escolars Col·legi Sant Ermengol i Escola Andorrana, des del mes de febrer fins a l'actualitat.

S'han efectuat també xerrades informatives als col·lectius que treballen amb aquests joves, amb la intenció de facilitar-los-hi informació sobre la situació real del consum i tràfic del país i oferir un missatge homogeni als joves. Aquestes xerrades s'han impartit a docents de l'Escola Andorrana de primera ensenyança d'Encamp.

Les accions formatives han estat efectuades pel Cap de la Unitat d'Investigació Criminal 1, responsable del Grup d'Estupefaents el sots oficial de Policia Miquel ROSSELL per tal de donar la informació més real possible, no només des del punt de vista tècnic sinó també sobre el panorama de la droga al nostre país.

-3- Assistència a la 52a Reunió de la Comissió de drogues narcòtiques a Viena -AUSTRIA-

Durant el passat més de març, el Cap del Grup d'Estupefaents del Cos de Policia, va assistir juntament amb Cristina VILANOVA Cap de l'Àrea de recursos sanitàris del Ministeri de Salut, Benestar, Família i Habitatge a la 52a Reunió de la Comissió de drogues narcòtiques que va tenir lloc a VIENA -AUSTRIA-.

En aquesta Reunió, es va tractar la problemàtica a nivell mundial del tràfic il·lícit de drogues i les diferents delegacions van exposar les tasques que realitzen per lluitar contra aquestes xarxes. Entre altres aspectes, se'n desprèn que el consum de cannabis ha anat en augment en els darrers anys a nivell mundial, per aquest motiu, països com ara Anglaterra es troben en estudi del seu codi penal per endurir les penes relacionades amb els delictes contra la salut pública i concretament els que fan referència a la droga del Cannabis i derivats.


Escaldes-Engordany, 3 de maig del 2009.