• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Operació contra el tràfic d'estupefaents 16 persones detingudes i incautació de  915 grams d'haixix i 9 grams de cocaïna i est

  •   13/10/2008 18:30 


Com a resultat d'una investigació judicialitzada efectuada pel Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal, el Cos de Policia ha interpel·lat  des del diumenge 5/10/2008 a 17 persones i incautat una important quantitat d'estupefaent.

La investigació es va iniciar fa uns mesos amb el primer recull d'informacions arrel de la missió de lluita contra el tràfic de droga que desenvolupa el Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal.

La investigació, judicialitzada des de l'inici per una batlle d'instrucció, va permetre a principis de juliol d'enguany entrar en una fase operativa, després de recollir indicis sobre persones, llocs i presumptes sistemes d'introducció i distribució de la droga.

Les detencions es varen iniciar la nit/matinada del diumenge 5 al dilluns 6/10/2008, procedint el agents de policia de l'Àrea de Policia Criminal a la detenció de 8 persones (4 homes i 4 dones, d'edats compreses entre els 19 i els 30 anys dels quals 4 andorrans, 2 espanyols i 1 portuguès  residents a Sant Julià de Lòria, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany).

Subsegüent a aquestes detencions el Cos de Policia va incautar, la mateixa matinada, una bossa contenint 9 peces d'haixix d'un pes net global de 906,30 grams que acabaven presumptament de ser introduïdes al país per 3 d'aquests detinguts i que es trobava amagat al garatge del domicili d'un d'ells, a la vila de Sant Julià de Lòria. Es va incautar també al domicili d'una detinguda, una peça de cocaïna d'un pes de 8,83 grams així com una balança i altres estris per al tràfic d'aquesta droga.

Els 8 detinguts varen ser posats a disposició judicial el dimarts 7/10/2008, ingressant tots al Centre Penitenciari de la Comella.

En continuació de la investigació, entre els dies 10 i la matinada del 12/10/2008 es procedeix al control de 9 altres persones (d'edats compreses entre els 20 i 39 anys d'edat), i a la detenció i posada a disposició judicial de 4 d'aquestes Aquest segon grup de persones detingudes no tenen, almenys fins el moment, implicació amb el quilogram d'haixix incautat.
Aquests 4 detinguts han estat posats a disposició judicial el matí del diumenge 12/10, decretant la batlle instructora l'ingrés al Centre Penitenciari de la Comella de dos dels detinguts (ambdós residents i amb domicilis a Encamp, l'home de nacionalitat marroquina i 31 anys d'edat i porter d'una discoteca d'Andorra la Vella i la dona de nacionalitat portuguesa i 25 anys d'edat). En aquest darrer domicili es varen trobar també balances de precisió amb restes de cocaïna, embolcalls buits de plàstic i altres estris per al tràfic i el consum de cocaïna.


La investigació es desenvolupa a l'entorn de vàries persones, principalment una dona de nacionalitat andorrana i 21 anys d'edat (detinguda la nit del 5/12/2008 i presumpta autora de la introducció del quilogram d'haixix), que freqüenten locals públics, especialment una discoteca d'Andorra la Vella i que semblen dedicar-se al tràfic d'estupefaents.

El Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal investiga doncs les activitats de na D.G. S., que porten a la seva detenció, a la de la seva parella (H.R. J. de 29 anys i també veí de Sant Julià de Lòria) i a la del germà de la primera citada, incautant 906 grams d'haixix i 8,83 grams de cocaïna així com objectes per al tràfic d'aquesta darrera substància. De l'enquesta policíaca es desprèn que la interessada es dedicaria presumptament al tràfic de cocaïna i d'haixix.

Es tracta de la incautació d'haixix més important feta al país des de fa anys.

Paral·lelament la investigació permet la detenció de la resta d'implicats, relacionats amb el tràfic i consum de cocaïna i haixix, entre els quals 2 empleats d'una discoteca d'Andorra la Vella (un porter i una cambrera). L'home ha estat ingressat al Centre Penitenciari de la Comella.

Segons valoració del Cos de Policia, el benefici econòmic que es podria haver obtingut d'aquest tràfic de droga seria de 80 euros per gram de cocaïna comprat i uns 4.000 euros de benefici net per la venda de l'haixix incautats.

El Codi Penal preveu penes de presó de fins a 10 anys per al tràfic d'estupefaents.

En l'operatiu final han participat també equips amb guies canins i gossos ensinistrats en la detecció de drogues així com funcionaris de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana.

Els detinguts: La parella; D.N. S., dona andorrana de 21 anys i H.R. J. Home andorrà de 29 anys, D.N. N. home resident portuguès de 29 anys, tots tres domiciliats a la vila de Sant Julià de Lòria.
La resta de detinguts posats a disposició judicial:  4 homes de 19,27,30 i 39 anys d'edat (2 andorrans i 2 espanyol residents), 5 dones de 19,22,25,29,i 30 anys d'edat (3 andorranes, 2 espanyoles i 1 portuguesa).

Escaldes-Engordany, 13 d'octubre del 2008.