• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

26/03/2008 16h30, comunicat. Resolució d'una investigació per tràfic de cocaïna. El Cos de Policia deté a 17 persones per la se

  •   26/03/2008 16:30 


El mes de novembre del 2007, com a conseqüència d'informacions recollides pel Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal del Cos de Policia, en la seva missió de prevenció i repressió del tràfic de drogues, s'inicia una investigació prop d'un empleat d'un comerç determinat radicat al Carrer de l'Aigueta d'Andorra la Vella, vist que es podria dedicar a la venda de cocaïna.
Com a fruit de la investigació el dia 19/3/2008 es procedeix a la detenció de l'esmentat individu, A.C. J., resident espanyol de 33 anys d'edat i de P.S. J., resident espanyol de 48 anys d'edat.

De la investigació del Grup d'Estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal resulta que presumptament l'operativa del tràfic de cocaïna seria la següent:
A.C.J. deixava el seu vehicle a P.S.J. que introduïa la cocaïna adquirida a Espanya al preu de 30 euros el gram (en quantitats d'entre 30 i 50 grams per viatge).
La cocaïna era adulterada (per augmentar el volum i el pes) al pis de A.C.J. (radicat al mateix C/L'Aigueta) amb el medicament Ciclofalina, en una proporció del  50%.
La Ciclofalina és un medicament que es ven sense recepta i que conté com a principi actiu el Piracetam. Aquest medicament és abastament utilitzat en d'altres indrets (especialment a Espanya) per "tallar" la cocaïna.
En el mateix pis es preparaven les dosis en petits embolcalls fets amb retalls de bosses comercials de plàstic.
Posteriorment A.C.J. les venia a una ampla clientela en el mateix pis, en el lloc de treball o pels bars dels carrers dels entorns. A un preu d'entre 60/70 euros el gram.
Es calcula doncs que amb aquesta proporció d'adulteració es podia aconseguir un benefici de 90 euros nets per cada gram venut.
Per la mateixa investigació, presumptament en ressurt que A.C. J. hauria comptat amb la participació d'almenys 1 persona que feia de revenedor i que també ha estat detingut així com alguna altra persona que ocasionalment havia fet alguna entrega de cocaïna per compte del primer (també detinguda).

A.C.J. era abastament conegut pels consumidors i ell mateix s'havia ocupat de fer córrer la veu de que disposava de cocaïna per a la venda.

El dia 19/3 s'inicien les detencions. Fins a la data d'avui s'ha detingut i posat a disposició judicial a 17 persones, tots nacionals o residents.
En el moment del control AC.J. duia 1 paperina de cocaïna i 2 porcions d'haixix. Al seu domicili es trobà: 1 paperina de cocaïna, 1 porció d'haixix i marihuana, així com una bosseta amb varis grams de ciclofalina preparada per a la seva barreja amb la cocaïna i 1 capsa de ciclofalina encara sense tractar més 1 balança de precisió.
Després de la detenció dels dos primers mencionats s'ha procedit al control i detenció de la resta de persones implicades, la majoria compradors i consumidors de cocaïna.
Detinguts: 17 (14 homes i 3 dones) dels quals 2 andorrans, 10 residents espanyols i 5 residents portuguesos, d'edats compreses entre els 20 i els 48 anys, (edats de cada detingut: 20, 21, 23, 25, 26(2), 27, 28 (2),29, 31, 33, 34(2), 38, 40 i 48.

Escaldes-Engordany, 26 de març del 2008.