• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

27/01/2008 12h00, Operatiu de prevenció i lluita contra el tràfic d'estupefaents.

  •   27/01/2008 12:00 


La nit del dissabte al diumenge el Cos de Policia ha desenvolupat un ample operatiu a escala nacional de prevenció i lluita contra el tràfic d'estupefaents.

En l'operatiu, que s'ha desenvolupat entre les 20h del 26/1 i les 4h del 27/1, han participat una cinquantena d'efectius policíacs membres de l'Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana, de l'Àrea de Policia Criminal i dels grups funcionals de Direcció així com cinc equips canins ensinistrats en la detecció de drogues.

L'operatiu, coordinat per l'Àrea de Policia Criminal, ha consistit en l'increment dels controls fronterers, els controls a la via pública i especialment fent incís en els controls a l'interior i exterior de locals públics del Pas de la Casa, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i La Massana.

Com a conseqüència dels controls policíacs s'han constatat les següents infraccions penals:

- 5 detencions per possessió de droga tòxica (cocaïna). Tots els detinguts ho han estat a l'interior de diferents locals públics. 4 dels detinguts són residents o andorrans.
- 1 detenció per cessió de droga tòxica (cannabis) a un menor, constatada també a l'interior d'un local públic (resident).
- 13 diligències per contravencions penals de possessió de cannabis per al propi consum. Els interessats han estat també controlats a l'interior o quan sortien de locals públics. En un dels casos es tracta d'un menor.

En un dels locals controlats s'ha constatat també la presència d'una menor, de tretze anys d'edat.

El Cos de Policia, en continuació de les instruccions concretes del M.I. Ministre de Justícia i Interior, té fixat com a uns dels objectius prioritaris la lluita contra l'oferta d'estupefaents. S'havia constatat darrerament que moltes de les persones detingudes o controlades en possessió d'estupefaents ho havien estat als entorns de certs locals públics o bé havien declarat haver-ho adquirit dins del propi local.

La Direcció del Cos ha seguit in situ l'operatiu durant tota la nit.

El Cos de Policia participarà però també en la lluita contra la demanda de droga, en la vessant preventiva. En aquest aspecte en col·laboració amb el Ministeri d'Educació s'ha establert la participació de formadors del Cos de Policia en matèria de prevenció d'estupefaents prop dels centres educatius, així com la creació de la figura d'un enllaç directe policíac del grup de menors amb els directors del centres educatius.

Escaldes-Engordany, 27 de gener del 2008.