• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

11/05/2006 10h45, comunicat. Una parella detinguda per presumpta desatenció a un nadó.

  •   11/05/2006 10:45 


El 8 de maig a les 6h, hem estat avisats per agents de Circulació del Comú d'Encamp al Pas de la Casa, degut que feia estona que dins d'un turisme Ford Sierra francès hi havia un nadó plorant, acompanyat d'un gos. Aquest està estacionat a la Plaça del Vaquers, i presenta brutícia a l'interior.

En arribar al lloc, s'han presentat els que són la seva mare, una dona de 23 anys de nacionalitat francesa i un amic d'aquesta, un home de 28 anys de nacionalitat francesa. Aquests dos, no residents al Principat, haurien deixat el menor i el gos dins el vehicle durant unes hores mentre s'absentaven per la vila, tot i que manifesten que cada cert temps s'atansava algun d'ells al vehicle per veure l'estat de la criatura. Aquests semblen estar ebris, i després de les corresponents proves d'alcoholèmia donen un resultat positiu de 1,70 i 1,41 g/ls respectivament.

Traslladats al despatx de Policia, efectuem les verificacions i investigacions inicials. El vehicle presenta un notori estat de brutícia i desordre a l'interior, on havien estat el nadó de 13 mesos i mig amb el gos, de raça creuada i uns 40 kg de pes. La dona i l'home haurien arribat al Pas de la Casa vers les 21 hores, i després de sopar a l'interior del vehicle vers les 00 hores haurien deixat el menor amb l'animal a l'interior, mentre aquests anaven a casa d'un amic i posteriorment a una discoteca.

Apart de les condicions higièniques deficients del vehicle, les condicions climatològiques són adverses amb molt fred i vent. El nadó però, despres d'ésser reconegut pel metge forense, presenta un bon estat general.

El menor ha estat ingressat al Centre d'Acolliment d'infants, mentre els dos adults han estat detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 11 de maig del 2006.