• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia incideix en la importància de denunciar els casos de violència de gènere per erradicar aquesta xacra

La Policia incideix en la importància de denunciar els casos de violència de gènere per erradicar aquesta xacra

  •   23/11/2023 12:00 
Amb motiu del 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la Policia incideix en la importància de denunciar per poder erradicar aquesta xacra i protegir les víctimes.  
 
El Cos també informa que els processos es continuen millorant i revisant de forma contínua en col·laboració amb l’Àrea de Polítiques d’Igualtat.
 
Amb aquest objectiu, l’any passat es va afegir en el procés de denúncia de manera protocol·litzada la valoració de risc i, recentment, el supòsit específic de violències sexuals per tal de poder determinar immediatament la urgència de cada cas amb la màxima informació i precisió, i activar tots els serveis necessaris amb rapidesa evitant la revictimització.
 
La Policia recorda que, quan una persona que pateix violència de gènere i es decideix a denunciar, pot demanar des del primer moment mesures cautelars i la visita del metge forense. El Cos de Policia inicia l’enquesta preliminar i exposa el cas a l’Àrea de Polítiques d’Igualtat perquè puguin informar la víctima dels recursos que té al seu abast.
 
Tots els agents implicats en la prevenció, detecció, assistència i intervenció en casos de violència de gènere treballen de manera conjunta en el marc de la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica per tal d’oferir a les persones víctimes de maltractament una actuació coordinada, eficient i integral.
 
Escaldes-Engordany, 23 de novembre del 2023