• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Els alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma guanyen el concurs de curts sobre assetjament

Els alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma guanyen el concurs de curts sobre assetjament

  •   09/06/2023 09:34 

Els alumnes de l’Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma han guanyat el segon concurs de curtmetratges a les escoles – bullying, ciberbullying, grooming i sexting. En la categoria de bullying La rutina, de Roc Sanchez Betriu, Thiago Fernandez Ruivo, Tristan Conde Mendez i Tresa Vergés, ha estat el curt guanyador; en la de ciberbullying ho ha estat La qüestió no és ser el millor, de Zenia Roelas, Ylenia Rono, Noa Gallinat, Júlia Domingo i Alèxia del Moral; i en la de sexting ha guanyat el curt elaborat per Amélie Kuri, Ona Rogé, Mar Torra i Vanessa Da Silva, Podries ser tu. Els guanyadors s’han emportat una entrada a Caldea i un sopar al restaurant Blu del Termolúdic.

L’objectiu d’aquest concurs és implicar i sensibilitzar els menors amb la finalitat d’empatitzar amb les possibles víctimes de bullying-ciberbullying, grooming i sexting, i assabentar-los dels delictes i les problemàtiques per evitar que els menors siguin víctimes d’aquestes conductes. De fet, els curtmetratges guanyadors s’utilitzaran en les xerrades que es fan a les escoles en el marc del Pla de prevenció de conductes delictives, que imparteix conjuntament el Cos de Policia, l’Àrea de Justícia Juvenil i el Departament d'Institucions Penitenciàries a les aules per prevenir aquestes tipologies d’assetjament.

Els curtmetratges han estat valorats per un jurat compost per representants del Ministeri de Justícia i Interior i del Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, que són els ministeris encarregats de l’organització del concurs. A l’acte d’entrega hi ha assistit el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León, i el secretari d’Estat d’Educació i Universitats, Josep Anton Bardina.

Fotografia: Govern  d'Andorra