• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Consells de seguretat per evitar robatoris si marxes de vacances

Consells de seguretat per evitar robatoris si marxes de vacances

  •   31/03/2023 13:00 
La Policia et dona alguns consells per evitar robatoris als domicilis durant les vacances. En aquests períodes, els lladres poden aprofitar la teva absència i la dels veïns; així que, si marxes uns dies, pren precaucions.

1. Tanca bé amb clau i, si en tens, deixa l'alarma connectada.

2. Tanca bé la resta de portes i finestres.

3. No facis difusió a les xarxes socials de la teva intenció de marxar, ni tampoc de la durada de les teves vacances. Comparteix les fotografies a la tornada.

4. No abaixis del tot les persianes.

5. Deixa roba estesa si no marxes gaires dies.

6. Mai no amaguis les claus sota la catifa de l'entrada ni a la bústia, en testos o a les caixes de comptadors, ja que poden ser localitzades amb relativa facilitat pels lladres.

7. No deixis joies o peces de valor a la vista i, per norma general, no guardis diners, joies ni objectes valuosos en el domicili. No deixis objectes de valor en terrasses sense tancament.

8. Demana a un familiar, amic o veí que et vagi buidant la bústia.

9. No desconnectis totalment l'electricitat perquè el timbre de la porta desconnectat és un indici d'absència.

10. En absències llargues, demana a algú de confiança que comprovi l'estat del teu domicili, encengui de tant en tant una llum, connecti la ràdio o el televisor. Deixa-li un número de telèfon perquè et pugui localitzar.

11. Si quan tornes, veus que has estat objecte d’un furt amb força, intenta mantenir la calma, no tocar res ni alterar l’escenari i avisa immediatament la Policia.


Marcadors a les portes

Recorda que hi ha algunes bandes organitzades que marquen els pisos per saber si has marxat uns dies. Utilitzen fils de silicona o bé fragments de plàstic que col·loquen a la porta. Si els veus, truca'ns al 110 o 872000 al més aviat possible.