• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia remarca la importància de combatre la intolerància i el discurs d’odi des de tots els àmbits

La Policia remarca la importància de combatre la intolerància i el discurs d’odi des de tots els àmbits

  •   01/03/2023 08:00 
La Policia recorda la importància de combatre la intolerància i el discurs d’odi amb la implicació de tota la ciutadania en el respecte dels drets humans.

El discurs d’odi  fa referència a qualsevol expressió que discrimini, fomenti estereotips negatius o estigmatitzi un grup o un individu per factors identitaris com poden ser l’origen, la religió, les creences, la nacionalitat, el gènere o l’orientació sexual.
 
Aquest tipus de missatges vulneren drets fonamentals i fan mal a les persones a qui es dirigeixen i a tota la societat en general.
 
La Policia vetlla perquè es respectin aquests drets i fa una crida a tota la ciutadania per a fomentar la tolerància i evitar divulgar continguts discriminatoris.
 
El Cos recorda que  el Títol II de la Constitució recull que “la Declaració Universal dels Drets Humans és vigent a Andorra” i que “totes les persones són iguals davant la llei. Ningú no pot ser discriminat per raó de naixement, raça, sexe, origen, religió, opinió, o qualsevol altra condició personal o social”.
 
Andorra sempre ha estat un país ric per la seva diversitat, integració i convivència entre cultures i religions, elements que cal cuidar i continuar promovent des de tots els àmbits de la societat i d’una manera integral, com també recomanen les Nacions Unides.

Ho hem explicat així en aquest vídeo: 


Escaldes-Engordany, 1 de març del 2023