• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Prealerta per un episodi de nevades a partir de dilluns, especialment al sud del país

Prealerta per un episodi de nevades a partir de dilluns, especialment al sud del país

  •   15/01/2023 12:05 

El Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta per l’avís taronja per neu al sud del país i groc a la resta del territori, informa el Govern aquest diumenge en un comunicat.

Les previsions apunten que l’episodi començarà dilluns al migdia, amb acumulacions de fins a 15 centímetres en 24 hores als fons de vall.

Així, es preveu que una pertorbació atlàntica deixi nevades generalitzades a totes les cotes a partir de dilluns al matí. Al migdia s’intensificaran al sud: tot i estar immersos en una irrupció d’aire provinent del nord, l’avanç d’un petit front càlid de sud a nord provocarà una aportació d’humitat que farà intensificar les precipitacions i atraparà l’aire fred als fons de vall, per la qual cosa la cota de neu es mantindrà baixa.

Durant la tarda de dimarts la resta de la setmana les nevades poden continuar, però en aquest cas amb més fred i intensitat a la cara nord del Principat.

A hores d'ara els Departaments del Govern pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials) romanen atents a l'evolució de les previsions, que es poden consultar al web www.meteo.ad.

Recomanacions a la població

Es recomana a la ciutadania que anticipi els desplaçaments, que faci ús del transport públic i que eviti l'ús del vehicle privat sempre que sigui possible. Es recorda que els vehicles han d’estar preparats amb els equipaments especials, que són obligatoris des de l'1 de novembre. 

Les indicacions habituals de Protecció Civil per a nevades i glaçades es poden consultar a  https://www.protecciocivil.ad/info-riscos/nevades-i-glacades. També es recomana a la població que consulti la informació de la xarxa viària a través de l'aplicació de mobilitat i a les xarxes socials oficials.

Escaldes-Engordany, 15 de gener del 2023