• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia reforça tots els efectius per al pont de la Puríssima

La Policia reforça tots els efectius per al pont de la Puríssima

  •   02/12/2022 15:12 
La Policia ha previst el màxim d'efectius possible per al pont de la Puríssima i reforça totes les unitats i grups del Cos a partir d'aquest dissabte amb una mitjana diària de 150 policies actius.

Segons ha explicat aquest divendres el director adjunt i coordinador, Bruno Lasne, aquests 150 policies tindran unes missions molt concretes en els dispositius de trànsit i de seguretat ciutadana, i s'aniran distribuint en funció de les necessitats d'una setmana en què Mobilitat preveu l'entrada d'uns 110.000 vehicles i, a més, hi ha una manifestació convocada el dia 8 a les parròquies centrals.

Així s'ha posat de manifest en la reunió de la Taula Tècnica del Trànsit, que ha tingut lloc al Despatx Central de la Policia. L'objectiu de la trobada, que ha liderat Mobilitat amb la participació del Cos, Circulació, el COEX, Protecció Civil, Bombers i representants de Policia Nacional espanyola, Guàrdia Civil i Mossos d'Esquadra, ha estat fixar els dispositius especials per a la temporada d'hivern 2022-2023. Les principals finalitats són informar a la població en general de les incidències de trànsit i de les previsions de nevades, així com coordinar tots els efectius disponibles per augmentar la fluïdesa de vehicles en hores punta.

El primer repte, ha dit el director de Mobilitat, Jaume Bonell, s'afronta aquesta setmana amb l'arribada de 80.000 per la frontera hispanoandorrana i 30.000 per la francesa. El gros de visitants s'espera en el primer tram atès que a Espanya també és festiu dimarts. Per aquest motiu, hi haurà diversos dispositius en marxa, per exemple, a Sant Julià amb el doble carril de pujada actiu els matins des de dissabte 3 a dissabte 10, al Tarter i a Canillo.

De cara a Nadal, entre el 24 de desembre i el 8 de gener, la previsió d'entrada és de 182.000 vehicles, 114.000 per la frontera hispanoandorrana i uns 68.000 per França. Després de Festes, l'afluència serà moderada fins al febrer, quan es tornarà a elevar fins a la primera setmana de març.

Davant la gran afluència de visitants aquests dies, Mobilitat recomana prioritzar els desplaçaments a peu i evitar el vehicle privat en la mesura que sigui possible.

Escaldes-Engordany, 2 de desembre del 2022