• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Operació “TOP”, estafa piramidal, detenció d’una persona

  •   30/07/2021 12:00 
En data 28/07/2021 el grup de delictes contra el Patrimoni del cos de Policia procedia, sota la direcció de l’autoritat Judicial competent, a la detenció d’una persona -dona resident de 51 anys- per la presumpta comissió d’un delicte contra el patrimoni. En particular per la presumpta comissió d’una estafa qualificada (d’estructura piramidal), amb persones damnificades tant al Principat com a l’estranger.

El mateix dimecres 28 de juliol, es van practicar dos registres, l’un al domicili de la interessada, on es va incautar endemés d’un vehicle d’alta gamma, diversa documentació i aparells electrònics. I el segon a la seu social de l’empresa de viatges concernida on també va ser requisada diversa documentació i ordinadors.

La investigació es va iniciar a mitjans del mes de gener d’aquest mateix any, quan interposaren la primera denúncia al Principat.

Segons informacions rebudes al Cos de Policia, el presumpte delicte aquí detectat tindria abast internacional, entre França i Bèlgica, existirien centenars de persones perjudicades. Es calcula que el frau podria ascendir a més de 3.000.000€.

Pel moment la investigació, batejada com “Operació Top” continua oberta.

Escaldes-Engordany, 30 de juliol de 2021