• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Alerta per la detecció de bitllets falsos

Alerta per la detecció de bitllets falsos

  •   10/11/2019 00:00 
Des de la Oficina Central Nacional (OCN) de moneda falsa s’ha constatat l’aparició de bitllets falsos de 5, 10, 20 i 50 euros. Aquests bitllets són fabricats per pel·lícules o anuncis publicitaris i encara que són de mala qualitat, afecten a comerços i consumidors.

Aquests bitllets són fàcils de detectar, ja que en un dels laterals, escrit en lletra petita, apareix una frase en anglès: “This is no legal tender, its used for motion props”, que indica que no és de curs legal. A més, els bitllets de curs legal han de portar la signatura de Mario Draghi, president del Banc Central Europeu, sota la bandera europea. En canvi, aquests bitllets porten una signatura on s’hi pot llegir “Movie Money”.

Encara que les falsificacions es donen en les denominacions més habituals (5,10,20 i 50 euros), els que més circulen i s’han detectat són els de 5 i 10 euros.

El Cos de Policia informa que utilitzar-los per realitzar pagaments pot constituir un delicte i recomana als ciutadans, lliurar-los prop de les entitats bancàries o al mateix Cos de Policia per la seva retirada de la circulació.