• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Recomanacions per evitar enganys en les compres online

Recomanacions per evitar enganys en les compres online

  •   23/11/2018 12:41 
Des del Grup de Delictes Tecnològics (GDT) s'alerta que durant els propers dies proliferaran multitud d’enganys a la xarxa donat que apareixeran moltes promocions i descomptes per efectuar compres de manera on-line.

Consells a posar en practica a l’hora de realitzar les compres:

- En cas de necessitat de comprar un producte, es recomanable donar un cop d’ull dies anteriors, al producte que està en promoció i així confirmar que realment s’apliquen els descomptes indicats. Si la plana existeix des de fa tems i aplica descomptes, és un bon indici que es tracta d’una venta real.

- Observeu el disseny de la plana web que no sigui dubtós. Si no existeix una homogeneïtat, les imatges són de baixa qualitat, aquest imita a una plana web legítima, faltes d’ortografia o els text està malt traduït, són tot indicis que es tractaria d’un frau.

- Efectuar la nostra compra a planes web segures. Al moment d’efectuar un pagament, la nostra barra d’adreces del navegador mostrarà un cadenat, i indica que la nostra informació es enviada de manera segura.

- Fer servir el sentit comú i no comprar articles que ens agraden a un preu irrisori i dubtosament creïble.

- Evitar introduir la numeració de les nostres targetes bancàries en planes web que semblin tenir una dubtosa reputació.

- Sempre que sigui possible, cal indagar a la xarxa, ja que sovint podem trobar alertes o recomanacions d’altres usuaris, envers la mateixa plana web.

- Si realitzem compres online, cal verificar regularment el nostre compte bancari, per assegurar-nos que els imports carregats s’ajusten als de les nostres compres, i que no se’ns carreguen pagaments no autoritzats.

En cas d’haver estat víctima d’un engany, cal denunciar-ho a qualsevol de les dependències del Cos de Policia.

Escaldes-Engordany, 23 de novembre del 2018