• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Alarma. La Policia controla uns sobres sospitosos a La Poste

  •   16/11/2015 19:00 
La Policia ha controlat, aquest dilluns, uns sobres sospitosos a l’oficina de correus francesos a Andorra la Vella. Els membres del grup TEDAX-NRBQ han descartat des del primer moment que es tractés d’un explosiu, i el material serà analitzat en els propers dies per un dels laboratoris amb els quals treballa la Policia.

La Policia ha estat requerida a les 11.30 hores pels treballadors de l’oficina de correus, que han trobat uns sobres sospitosos.

A continuació, s'han desplaçat diverses patrulles policials, acordonant la zona i establint un perímetre de seguretat per a vianants, vehicles i personal de l'entitat francesa. Paral·lelament s'ha activat al grup TEDAX-NRBQ del Cos de Policia, especialista en aquestes intervencions.

Vista la situació, s'ha establert el protocol específic de substàncies químiques per a aquest tipus d'intervencions, per garantir la integritat física dels treballadors que havien estat en contacte amb els sobres sospitosos, així com del personal policial que hi ha intervingut.

Els membres del grup indicat han procedit a inspeccionar els sobres, descartant des d'un primer moment que es tractés d'un aparell explosiu.

A continuació l'equip ha procedit a descontaminar els sobres i l'oficina de correus francesos, així com els empleats que en un primer moment havien quedat confinats.

En tot moment s'ha garantit la integritat física de les persones que s'han vist implicades, així com de tota la ciutadania. Pel que fa als sobres, han estat aïllats, descontaminats i precintats, i a l'oficina de correus s'ha precintat un despatx provisionalment.

El Cos de Bombers i el Servei de Circulació d'Andorra la Vella han col·laborat en tot moment amb la intervenció policial.

Escaldes-Engordany, 16 de novembre de 2015