• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Formació. Cerimònia de cloenda a la formació de 'reconeixement del subsòl' en col·laboració amb la Guàrdia Civil espanyola

  •   12/11/2015 14:11 
El Despatx Central de Policia ha acollit, aquest dijous, l’entrega de diplomes de la formació de "reconeixement de subsòl" que han realitzat cinc efectius del TEDAX-NRBQ.





En el marc del pla formatiu que la direcció del Cos de Policia està impulsant, cinc efectius adscrits al grup TEDAX-NRBQ de la Unitat de Grups d'Especialitats (UGE) han participat en una formació de reconeixement de subsòl impartida per la Guardia Civil espanyola,

La formació ha tingut lloc al Despatx Central de Policia d'Escaldes-Engordany, i s’han utilitzat galeries de FEDA, així com del Comú d'Andorra la Vella.

Durant el curs, d'una durada de dues setmanes, els participants han tractat aspectes com els riscos químics, els protocols de reconeixement, les foses sèptiques, les amenaces de bomba, equips de detecció de gasos i de respiració autònoma, la confecció d'informes tècnics i la recollida d'indicis. També han efectuat una part pràctica, amb exemples i situacions reals.



La funció de reconeixement del subsòl és una de les missions del grup TEDAX-NRBQ al Cos de Policia d'Andorra, i amb aquesta formació es vol dotar els funcionaris policials de més coneixements en aquesta matèria.



Aquest grup és l'encarregat de garantir la seguretat del subsòl quan hi ha la visita de personalitats estrangeres, d’efectuar reconeixements preventius de la xarxa subterrània, fer els informes tècnics, i la recollida de mostres, entre d'altres.

Per tal de donar resposta, el grup disposa d'equips de respiració autònoma, cascos d'espeleologia, material de seguretat personal específica, detectors d'atmosferes explosives, de balanços d'oxigen i detecció de químics, entre d'altres aparells tècnics.



(Disponible també un videoreportatge a l’apartat ‘Vídeos’ en aquesta web)

Escaldes-Engordany, 12 de novembre de 2015