• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Destrucció de tres granades de mà, trobades a la zona de Canolich, Sant Julià de Lòria

  •   02/11/2012 16:30 
En data d'avui vers les 08.00 hores, efectius de guàrdia del Cos de Policia, de l'equip TEDAX's (Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius), han estat informats per membres del Cos de Banders sobre la troballa d'un artefacte convencional, tipus granada de mà, a proximitat d'un camí pròxim del Roc de l'Era a la Solana de Canòlich de la vila de Sant Julià de Lòria, per part d'un boletaire.

Sobre lloc, s'han desplaçat els TEDAX's amb el material necessari per efectuar aquest tipus d'intervenció.

Una vegada sobre lloc, l'equip TEDAX's ha localitzat la referida granada de mà. S'efectua una recerca per les proximitats, localitzant altres dues granades de mà de les mateixes característiques amagades a uns 20 metres de distància, en una zona rocosa i abrupta.

Vist el tipus de granada, tractant-se de 3 artefactes convencionals tipus granades de mà de fabricació polonesa de caràcter ofensiu, i al perill que representen aquests artefactes explosius, s'ha procedit a la seva destrucció per mitjà d'explosió controlada sobre lloc, garantint la protecció de les persones.

L'origen de les mateixes, així com la seva procedència, es considera que havien estat emmagatzemades entre o a posteriori al conflicte bèl·lic de la Guerra Civil Espanyola.







Escaldes.Engordany, el 2 de novembre de 2012.