• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Cooperació internacional. Detenció d'un súbdit libanès per una ordre de detenció internacional en vista d'extradició a França pe

  •   03/11/2011 10:41 
El 20/10/2011 efectius del Grup de Cooperació Internacional (Interpol Andorra) de l'Àrea de Policia Criminal, van detectar la presència d'un súbdit libanès, resident de 48 anys, que era fugitiu de les autoritats judicials franceses per uns presumptes delictes patrimonials.

Aquest feia objecte des del 24/02/2011 d'una ordre de recerca i detenció provisional internacional emesa per Interpol Paris (França), per uns presumptes delictes d'estafes comeses en aquest país, delictes qualificats a França amb una pena màxima de fins a 5 anys de presó.

El 28/10/2011 i seguint instruccions del Magnífic Ministeri Fiscal, es procedeix a la detenció i posada a disposició judicial davant el Batlle de Guàrdia, aquest darrer va ordenar el seu ingrés al Centre Penitenciari, en espera de la demanda formal d'extradició per part de les autoritats franceses, aquestes disposen d'un termini de 40 dies per formalitzar la demanda pertinent.

El Grup de Cooperació Internacional de la Policia d'Andorra té entre d'altres les competències de recerca i detenció de fugitius internacionals que puguin trobar-se en territori andorrà, en compliment de les recomanacions de la Organització Internacional de Policia Criminal (INTERPOL) en matèria d'investigació de fugitius aprovades en la 76ena Assemblea General d'Interpol a Marrakesh l'any 2007.

Escaldes-Engordany, el 3 de novembre del 2011