• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Intents d’estafa per mitjà de cartes i trucades telefòniques, notificant premis de loteria ficticis a diversos ciutadans del Pri

  •   12/10/2011 11:23 
Darrerament, hem estat alertats per diferents ciutadans als que han intentat estafar per mitjà d’unes cartes rebudes per correu postal i trucades telefòniques als seus domicilis.

1era modalitat:
Les cartes, redactades en castellà, fan referència a uns ficticis sorteigs internacionals de loteria, en que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres de l'entitat de loteries "LOTERIA INTERNACIONAL PROGRAMA".

En aquestes actuen de la mateixa manera; comuniquen a la víctima que formaria part d’un sorteig promocional entre milers o milions de persones de varis països, amb un fons en premis molt important. Els seus noms haurien estat introduïts en un programa informàtic que realitza el sorteig, i per mitjà d’aquesta carta l'informen que hauria estat premiat amb 400.510 €. Demanen a la víctima d’omplir i signar un formulari adjunt, on han de fer constar dades personals i bancàries, així com els hi faciliten un número de telèfon i adreça de e-mail per contactar. Aquest formulari es demana que sigui enviat a un número de fax de LA ESTRELLA SEGUROS S.A., per tal de gestionar la transferència dels diners del suposat premi.

2ona modalitat:
Les trucades telefòniques on informen d'un fictici sorteig internacional, en el que els estafadors s'identifiquen com a suposats membres d'entitats de loteries, i en el que suposadament les víctimes han estat guanyadors d'un premi. Aquests demanen diferents dades personals i bancàries dels interessats, i certes quantitats de diners que han de lliurar per mitjà d'empreses d'enviament de diners a nivell internacional, per tal de desbloquejar els tràmits per rebre el premi.

Amb aquestes maniobres, la finalitat de l’estafador o estafadors és accedir al compte bancari de la víctima en el seu benefici, i/o per mitjà de l'engany anar percebent diferents quantitat de diners. Cap de les persones que ens han informat ha estat finalment estafades, adonant-se del parany.

S’aconsella a qualsevol persona que rebi un missatge postal, electrònic o telefònic amb aquestes característiques en referència a un suposat premi, no respongui o doni cap informació personal sense estar completament segur de la seva autenticitat, i altrament ho comuniqui als nostres serveis, que l’informaran de la seva veracitat i emprendran les accions escaients.





Escaldes-Engordany, 12 d'octubre del 2011