• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Troballa de material explosiu (goma 2) a l’obra del Túnel de la Tàpia a Sant Julià de Lòria

  •   18/03/2011 22:00 
A les 17:30 hores el Cos de Policia ha estat requerit per operaris de l’obra del Túnel de la Tàpia, ja que en la seva boca nord (costat rotonda d’Aixovall), efectuant tasques de neteja troben el que presumptament sembla material explosiu.

Sobre lloc es desplaça un equip TEDAX (tècnics en desactivació d’explosius) del Cos de Policia, i confirma que efectivament el material trobat, es tractaria de l’explosiu denominat goma2, i es troba disposat en un forat de càrrega explosiva, dos cartutxos (500 grams) i un detonant.

Vist la disposició de l’explosiu, els agents actuants, prenent totes les mesures de seguretat, decideixen efectuar una explosió controla del mateix sobre lloc, i s’ha realitzat aquest maniobres vers les 21:00 hores, moment en el que s’ha tallat els accessos (carretera general 1 a l’alçada de la rotonda d’Aixovall).

Feta l’enquesta pertinent aquest material, havia estat una carrega explosiva antiga (uns quinze anys aproximadament) que no havia detonat, en unes obres realitzades sobre el lloc dels fets.

Escaldes-Engordany, 18 de març de 2011