• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

El Servei de Policia procedeix a la detenci d'un home de nacionalitat veneçolana per un presumpte delicte de blanqueig de diners

  •   09/06/2010 15:30 


Durant la tarda del dia 07-06-2010, efectius del Grup de Delinqüència Organitzada i Blanqueig de la Unitat d'Investigació Criminal 2 de l'Àrea de Policia Criminal, actuant en funcions de Policia Judicial amb delegació de l'Hble. Sr. Batlle instructor de l'assumpte, van procedir a la detenció d'un ciutadà veneçolà de 51 anys d'edat, no resident, per un presumpte delicte de blanqueig de diners.

L'interessat, que havia estat comissari general de la Policia de Veneçuela, fins fa poc més d'un any, i que havia ocupat el càrrec de cap de la Divisió d'Investigació sobre Drogues de Caracas, és titular d'un compte bancari obert en una entitat bancària andorrana, que ha estat bloquejat per ordre judicial. La investigació la va iniciar la Unitat d'Intelligència Financera l'any 2007, després de rebre l'alerta d'un banc andorrà.

Aquest va canalitzar cap al seu compte del Principat, més d'1 milió de dòlars americans, instrumentant l'operació a través d'una societat 'offshore' que es va constituir a Panamà.

L'interessat ha estar posat a disposició judicial en el dia d'avui, la investigació continua oberta amb la finalitat de desarticular tota l'organització criminal.

Escaldes-Engordany, 9 de juny de 2010