• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

23/03/2010 15:00 hores. Prevenció de delictes per part de l'Àrea de Policia Criminal Detenció d'un súbdit francès, perillós de

  •   22/03/2010 15:11 

La matinada del 19/03/2010 a les 2:25 hores efectius de l'Àrea de Policia Criminal de la Unitat Criminal 1 grup 1, en la seva missió de prevenció de la seguretat pública, en un carrer de Santa Coloma van procedir al control de l'ocupant d'un turisme marca Citroën C15 amb matrícula hongaresa.

En el moment del control i una vegada preses les pertinents mesures de seguretat, observen que l'interessat amaga quelcom amb la seva mà dreta a la part posterior de la seva cintura. Una vegada fetes les verificacions poden determinar que es tracta d'una arma curta de foc, de la marca SIG SAUER model P226, calibre .40 S&W, que estava muntada i alimentada amb un projectil a la recambra, endemés de dotze més al carregador.

També duia en el moment del control un sobre amb 65 bitllets de 50 euros (3.250 totals), en el registre realitzat al vehicle no es troba cap altra cosa de procedència il·lícita.

Vist els fets esmentats es va muntar un dispositiu a l'entorn del lloc dels fets pels diferents operatius de servei, per veure si podia haver terceres persones relacionades, descartant aquesta hipòtesi una vegada fetes les verificacions escaients.

L'interessat resulta ser un súbdit francès d'origen Cors, no resident de 34 anys. Per mitjà del grup de cooperació internacional s'efectuen les comprovacions escaients, constant-li 4 detencions a França per robatori a mà armada, tanmateix al mes de novembre de 2009 va ser detingut a Milà (Itàlia) per possessió d'una arma de foc, l'interessat a l'ésser interpel·lat per dos policies va treure l'arma i va apuntar al front d'un d'ells.

Pel que fa l'arma segrestada pels nostres serveis consta sostreta a Itàlia el 12 de desembre de 2009, sobre el vehicle no consta cap requisitòria, però l'interessat el conduïa sense gaudir de la corresponent assegurança.

L'interessat va ser detingut i posat a disposició judicial el 20/03/2010. Actualment es troba ingressat al Centre Penitenciari per un presumpte delicte major de port il·legal d'arma curta de foc.

L'àrea de policia criminal i el seu grup de cooperació internacional manté oberta la investigació.

Escaldes-Engordany, 22 de març de 2010.