• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

29/09/2009, 16:00 hores. Comunicat. Prevenció d'estafes mitjançant trucades telefòniques perdudes.

  •   29/09/2009 16:00 

Darrerament hem estat informats per ciutadans residents al Principat, que reben trucades telefòniques des de números de telèfons amb prefixos desconeguts per ells com 255 que correspon a Tanzània, 234 a Nigèria, 225 a Costa de Marfil o el 212 que correspon a Marroc, tot països d'Àfrica.

- Es tracten de trucades generades per sistemes automatitzats ubicats en països llunyans, perquè el receptor contesti o bé vegi que té una trucada perduda, d'aquesta manera l'emissor aconsegueix que es retorni la trucada o es respongui per beneficiar-se econòmicament de l'import de la trucada (estafa).

- Són trucades realitzades des de telèfons fixes amb tarificació especial amb contractes específics, com les famoses línies 900 o 800 que en respondre o trucar a l'emissor, et cobren el cost de la tarifa d'aquell país.

- Quan es respon al telèfon o es realitza la trucada, trobarem que ens responen en un idioma que desconeixem i fins i tot operadors electrònics, tot per tenir-vos el màxim temps possible a la línia i així produir una despesa més elevada.

Des del departament de Policia i Andorra Telecom es recomana de no respondre a aquestes trucades o bé missatges SMS (que també tenen el mateix procés).

Si no es coneix una numeració telefònica i a més a més té un prefix que ens és desconegut com els indicats anteriorment, aconsellem no despenjar la trucada, i tampoc respondre a cap trucada perduda o SMS des de l'aparell de telefonia mòbil (GSM).

En el supòsit de trobar-nos amb una trucada d'aquestes característiques des del nostre telèfon fix de casa, recomanem penjar aquesta trucada d'immediat.

Escaldes-Engordany, 29 de setembre del 2009.