• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

17/01/2009 10h00, comunicat. Prevenció d'estafa, variant de les anomenades "Cartes Nigerianes".

  •   17/01/2009 10:00 

Dins de la funció preventiva del Servei de Policia, informem que darrerament s'ha detectat al Principat que s'estan rebent cartes, degudament franquejades a Espanya, adreçades a ciutadans del nostre país, constant el seu nom i l'adreça dels seus domicilis.

A l'interior d'aquestes cartes hi ha unes fotocòpies on s'informa al destinatari que li ha tocat la loteria (euromillones, el gordo, etc.) per uns imports propers al milió d'Euros. Aquestes fotocòpies porten logotips inserits de "Loterias y apuestas del Estado" espanyol, i diuen que la persona guanyadora ha estat seleccionada en un sorteig informàtic. En aquesta carta es faciliten uns números de telèfon per tal de contactar i aclarir els dubtes que es tinguin.

La carta explica que per tal d'iniciar el cobrament cal omplir un formulari adjunt en el qual es demanen dades personals com els telèfons i informació bancària (banc, número de compte, etc.). Suposadament això es demana per que una companyia d'assegurances (fictícia) pugui efectuar la transferència de diners al compte del guanyador.

Evidentment es tracta d'un intent d'estafa. Aquestes cartes s'envien amb la finalitat d'aconseguir informació personal per fer un ús il·lícit, o bé per demanar el pagament anticipat de diners per tal d'efectuar diferents gestions en referència al cobrament del suposat premi de la loteria, en la qual no hem ni participat.

No s'ha de contestar cap d'aquestes cartes, ni enviar cap dada personal, ni tant sols trucar als telèfons facilitats ja que aquests podrien ser números de pagament on la tarifa facturada podria ser part pròpia de l'estafa, o l'estafa en si.

Són una variant de les anomenades "Cartes Nigerianes" que sembla ser que volen tenir més aparença de reals ja que són cartes físiques i franquejades amb segells de curs legal, que arriben als domicilis particulars amb els noms i cognoms de les possibles víctimes.

S'han constatat cartes en castellà, portuguès i anglès.

Escaldes-Engordany, el 17 de gener del 2009.