• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

16/12/2005 Formació Policíaca Continuada.

  •   17/12/2005 10:00 


Entre el passat dilluns dia 12 i ahir dia 16, gràcies al conveni de col·laboració bilateral entre els Ministeris d'Interior del Principat Andorra i del Regne d'Espanya, s'ha desenvolupat al Principat un curs operatiu de Protecció de Personalitats.
15 funcionaris del Cos de Policia, membres del Grup de Protecció de Personalitats (grup funcional), han seguit aquesta formació dins el marc de la formació continuada.
Dos formadors de la Comissaria General de Madrid i un responsable de la Divisió de Formació i Perfeccionament han impartit durant aquest cinc dies, l'esmentat curs d'actualització de coneixements, que versa sobre les generalitats i particularitats de la protecció de personalitats, la protecció dinàmica, estàtica, l'elaboració teòrica i pràctica de dispositius, etc.

Grup de Protecció de Personalitats.
Assumeix les funcions següents :La protecció immediata d'autoritats andorranes al Principat, i la protecció immediata d'autoritats o de personalitats estrangeres al Principat. L'evolució de les relacions internacionals del Principat d'Andorra com a estat sobirà després de l'aprovació de la Constitució, ha estat molt important durant aquests darrers anys. Com a conseqüència d'aquest fet, l'activitat relacional internacional de les diferents institucions andorranes, ha sofert un creixement exponencial, multiplicant-se any rera any les visites al Principat d'autoritats, polítics o representants internacionals en diferents àmbits com a l'empresarial, cultural, esportiu, etc. Malauradament l'entorn internacional, provoca la necessitat de garantir en moltes ocasions la seguretat personal d'aquestes persones i doncs correspon a l'Estat i durant aquestes estades, el proporcionar els mitjans humans i materials necessaris per a fer-ho.




Escaldes-Engordany, 17 de desembre del 2005.