• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

18/05/2005 11:00 hores, Detenció de quatre persones per un presumpte tràfic de targetes falses, possessió de documentació falsa

  •   18/05/2005 11:00 


A les 12:00 del 15/05/05 es rep avís per part del servei de seguretat d'un centre comercial del Principat, on s'havia realitzat una transacció important, efectuada per individus presumiblement de nacionalitat lituana, mitjançant un targeta bancària estrangera.

Vist els fets agents de la secció de delinqüència organitzada de l'Àrea de Policia Criminal, es desplacen al lloc, i observen que la targeta en qüestió no presenta una de les mesures de seguretat que normalment integren aquest tipus de mitjà de pagament, el que és sinònim inequívoc de la seva falsedat.

S'inicia l'enquesta i la recerca de les persones en qüestió i en base a una metodologia de treball utilitzada per aquests tipus de delictes es posa els fets en coneixement de diferents comerços d'electrònica, rellotgeria i joieries, per tal de sensibilitzar gerents i empleats en relació a la utilització de targetes falsificades i es comunica el descriptiu dels sospitosos.

Aquesta primera gestió i desprès de muntar un dispositiu de vigilància ens permet localitzar vers les 13:00 hores als presumptes autors en un altre establiment d'electrònica d'Andorra la Vella, i es tracta de quatre persones (tres homes i una dona).

Posteriorment efectuat el seguiment dels interessat s'observa que aquests efectuen compres en dos establiments més d'electrònica de la vila d'Andorra la Vella, per desprès dipositar la mercaderia en un vehicle marca Mercedes Benz matrícula del Regne Unit que es troba estacionat a proximitat del lloc dels fets.

Es comprova que no hi pugui haver cap altra persona vinculada amb els interessats i es procedeix al control dels mateixos, i aquests resulten ser presumiblement:
B.S., de 34 anys, nacionalitat lituana i no resident.
K.Z., de 25 anys, nacionalitat lituana i no resident.
S.T., de 27 anys, nacionalitat lituana i no resident.
Z.K., de 25 anys, nacionalitat lituana i no resident (dona).

En possessió de B.S. es troba 6 targetes bancàries tipus VISA i MASTERCARD, de les que és titular i que s'observa que són falses, igualment se li troba 7 tiquets de TPV per un import de 5242 de diferents centres comercials i un albarà de compra d'un altre centre comercial per un valor de 960 euros. A K.Z., se li troba en la seva possessió 3 targetes bancàries falses del tipus VISA i MASTERCARD, de les que és titular. En possessió de S.T. es troba 2 targetes bancàries falses tipus VISA i MASTERCARD, i una petita porció d'haixix de 3,3 grams que l'interessat duia a la butxaca del pantalon. Pel que fa a la quarta persona Z.K., es troba en possessió de 2 targetes de crèdit falses.

Tanmateix l'enquesta permet determinar l'establiment hoteler en el que estant allotjats els interessats a la vila d'Escaldes-Engordany, i un segon vehicle que els interessats utilitzen i que es tracta d'un cotxe la marca Peugeot matrícula francesa.

En els registres pertinents als vehicles i a l'establiment hoteler es troba diferent mercaderia que presumptament hauria estat adquiria per mitjà de les targetes ( ordinadors portàtils, telèfons mòbils, G.P.S., pocket PC, aparells de fotografia, targetes de memòria per aparells de fotografia, fundes de diferents aparells electrònics, ulleres ...), igualment es troben 12 targetes més falses.

Fer esment que el registre a l'habitació es troba diferents documents públics lituans (permisos de conduir, carnet d'identitat i passaport) on el seus titular són B.S. i K.Z., que determinen la veritable identitat dels interessats, ja que el primer control efectuat aquests s'identifiquen per mitjà de sengles passaports lituans falsos sota altra identitat i on haurien efectuat un canvi de fotografia

Fins els moment sense haver finalitzat el procés de rastreig bancari a Andorra i prop de les entitats emissores que permetrà conèixer totes les utilitzacions indegudes efectuades amb les diferents targetes intervingudes, el càrrecs efectuats són d'un valor de 12.752,90 euros.

Cal posar de manifest que els càrrecs es realitzen en un lapse de temps molt curt, doncs el primer té lloc a les 11:06 hores del dia del control i el darrer a les 14:09 hores (just abans de detenir els interessats), per la qual cosa es pot remarcar que de ben segur haurien ocasionat un frau extremadament important, degut a l'elevat nombre de targetes falses que duien (25).

Els interessats són detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 18 de maig del 2005.