• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

08/03/2005 18h30, comunicat de premsa. El Cos de Policia imparteix una formació destinada a prevenir el frau per mitjà de la ut

  •   08/03/2005 18:30 


Durant els dies 8 i 9 de març, el responsable de la Secció de Delinqüència Organitzada de l'Àrea de Policia Criminal imparteix al personal de perfumeries Júlia unes xerrades, destinades a prevenir el frau per mitjà de la utilització de targetes de crèdit. El Cos de Policia te previst organitzar altres actes preventius com aquest, de manera que arribin a d'altres sectors professionals interessats en ampliar coneixements sobre la matèria.

En aquestes xerrades, es faciliten una sèrie de consells bàsics per evitar aquests tipus de fraus, així com consells per actuar davant de diferents casos, sempre sense posar en perill la integritat física del comerciant o empleat/da.

La presentació d'aquestes xerrades s'estructura de la següent manera :

- S'especifica en què consisteix el frau amb targes autèntiques, i quina ha d'ésser la prevenció del comerciant davant d'aquest tipus delictiu. Doncs, es recomana exigir al client la presentació d'un passaport o document d'identitat, fins i tot per transaccions inferiors als 300 euros, i verificar que la identitat correspongui amb el titular de la targeta, així com que la fotografia sigui la de la persona que es te al davant.

- Es defineix en que consisteix el frau amb targetes parcialment alterades o totalment falsificades i les seves repercussions, donant-se una sèrie de consells per detectar si es poden trobar davant d'aquest tipus de conducta. Entre d'altres, comprovar en primer lloc que la signatura del client sobre el tiquet TPV sigui la mateixa que figura al revers del plàstic, verificant igualment que les dades que apareixen al tiquet (número de targeta i titular), siguin coincidents amb les de l'anvers de la targeta. Al marge d'altres mesures de seguretat que incorporen les targes i que són detectables amb una mica d'observació, és dona importància a que el venedor es fixi amb el comportament del client, puix un nerviosisme exagerat, una forma compulsiva de comprar o efectuar el pagament amb diferents targetes de crèdit, de les quals algunes són denegades pel sistema de cobrament, són signes que poden alertar d'un possible frau.

- Un cop explicat com es pot detectar el presumpte frau, es recomana de quina manera s'ha d'actuar i com, sobretot, s'ha de requerir a la Policia, tenint en compte per un costat la seguretat del comerciant i per un altre la millor resposta dels serveis policíacs en aquest tipus d'intervenció. Es tracta de fer comprendre en que consisteix l'actuació policíaca i per tant quin tipus d'informació ens serà útil al moment que intervindrem.

- La presentació finalitza mostrant varies targetes, per posar en pràctica el que s'ha explicat en quan a la detecció de targetes falsificades.


Escaldes-Engordany, 8 de març del 2005.