• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

El 06/11/2004, som avisats per un particular que sospita de la falsedat de cinc (5) xecs d'un (1) milió d'euros bancaris que un

  •   11/11/2004 14:47 


Explica que la operació es remunta a unes setmanes en darrera quan el conegut seu D.C.R. R.M., li demana la seva col·laboració, a canvi d'una comissió, per què una persona coneguda d'ell vol ingressar quinze (15) xecs de un (1) milió d'euros al Principat. Desprès d'algunes entrevistes i d'haver tingut fotocòpies dels xecs i garanties d'autenticitat d'aquests, l'interessat finalment rep el dia 05/11/2004, cinc (5) dels quinze (15) xecs prevists inicialment, donats per en K. O., amic d'en D.C.R. R.M. Un cop al banc i mentre espera per ser atès per una persona de la seva confiança empleada de l'entitat bancària, observa els xecs i arriba a la conclusió de que es tracta de falsificacions. Aleshores els deixa al banc per què ho comprovin i es posa en contacte amb en D.C.R. R.M., per demanar-li explicacions, quedant que ja el trucaria ja que en K. O. havia marxat d'Andorra.
Vist que no va rebre cap noticia, decideix informar els nostres serveis l'endemà (06/11/2004).

Després de ser informats de la presència al Principat dels interessats, el proppassat dia 13, es deté en K. O., de nacionalitat suïssa, de 65 anys i en D.C.R. R.M., de nacionalitat andorrana, de 34 anys.

De la documentació trobada als interessats, cal destacar que hi ha dues còpies escannejades dels xecs en blanc, on únicament consta la signatura, així com nombrosos certificats sense emplenar per garantir l'autenticitat dels xecs.

Desprès de verificar els cinc (5) xecs i certificats documents han resultat ésser còpies escannejades d'originals en blanc, que s'havien d'omplir amb quantitats no superiors als 300 euros.

Els dos interessats han estat detinguts i posats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 11 de novembre del 2004.