• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

05/04/2004, 13h Comunicat de premsa. Detenció preventiva d'una persona en vista a l'extradició.

  •   05/04/2004 11:00 


El passat dia 2 d'abril s'ha detingut a R.F. P.C. de 49 anys i resident espanyol. L'interessat feia objecte d'una demanda de detenció preventiva de les autoritats espanyoles en vista a l'extradició, per un presumpte delicte de tràfic internacional de tabac.

Ha estat posat a disposició judicial.

05/04/2004, 13h Comunicat de premsa.
Detenció de quatre persones per contraban. Incautació d'un vehicle amb un total de 15.000 paquets de tabac ros.


Durant el passat mes de març, els nostres efectius detecten una activitat sospitosa a Sant Julià de Lòria, per part de persones amb antecents i vinculades al contraban. Vist que aquesta activitat es repetia cada dimarts, el 30 de març es desplega un dispositiu de control que torna a constatar aquests moviments a partir de les 20h45. Finalment vers les 22h05, s'encamina per la carretera de Fontaneda en direcció Coll de la Gallina el que seria el vehicle portador de la mercaderia, un Jeep Grand Cherokee matrícula andorrana amb vidres foscos. En pujar però uns 300 metres per la CS140, aquest troba un control dels nostres efectius i desprès de parar fent intencions de marxar enrera, fuig el conductor a peu. Desprès d'una persecució pel bosc en la que va llençar una emissora de ràdio, s'atura en veure's envoltat i és finalment interceptat. Posteriorment al registrar el vehicle trobem gran quantitat de caixes de tabac ros, ocupant la pràctica totalitat de l'interior habilitat per aquest transport.

El conductor detingut, O. G.C. de 28 anys resident a la Seu d'Urgell, i el vehicle van ser traslladats al despatx central de Policia. Desprès del recompte, ha resultat transportar un total de 35 caixes de tabac ros, fent un total de 15.000 paquets amb un valor al mercat de 28.600 Euros. També al detingut li han estat decomissats una emissora de ràdio i dos telèfons mòbils, objectes utilitzats pel contraban. Es determina que anteriorment hauria efectuat altres tres transports amb la mateixa quantitat de tabac, així com altres persones implicades. Arran de les investigacions, al dia seguent son també detinguts els implicats I. G.M. resident de 31 anys, J. F.S. andorrà de 57 anys i M. F.F. andorrà de 25 anys.

Els quatre detinguts han estat possats a disposició judicial.

Escaldes-Engordany, 5 d'abril del 2004.