09/03/2004, 18h30 Tràfic de targetes de crèdit. Detinguda una persona de nacionalitat grega en una investig"> 09/03/2004, 18h30 Tràfic de targetes de crèdit. Detinguda una persona de nacionalitat grega en una investig"> 09/03/2004, 18h30 Tràfic de targetes de crèdit. Detinguda una persona de nacionalitat grega en una investig">
  • URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

09/03/2004, 18h30 Tràfic de targetes de crèdit. Detinguda una persona de nacionalitat grega en una investig

  •   09/03/2004 18:30 


La secció de Delinqüència Organitzada de la Unitat d'Investigació del Cos de Policia ha finalitzat la primera fase d'una investigació iniciada quan els serveis privats de seguretat d'una entitat bancària andorrana van comunicar al Servei de Policia la detecció, en un caixer automàtic d’una sucursal d’Andorra la Vella , d’un aparell de còpia de targetes de crèdit.
La investigació efectuada permet constatar que es tracta d’un aparell electrònic,superposat discretament en la boca del caixer automàtic, de manera que quan els clients introduïen la targeta de crèdit per efectuar operacions prop del caixer, aquesta passava prèviament pel dispositiu il·lícit on es registrava la informació continguda en aquest medi de pagament. (Veure imatges adjuntes).

A fi i efecte de descobrir l’abast del delicte, els investigadors van retirar l’alimentació i els dispositius de gravació de l’aparell, deixant-lo però col·locat en el caixer automàtic amb la intenció de detectar la presencia d’algun sospitós que el vingués a recuperar. La sucursal bancària està radicada a l’Av.Meritxell d’Andorra la Vella, el que fa que la utilització del caixer sigui continua, dificultant la seva vigilància.

La pacient vigilància va donar els seus fruits quan vers les 20h del 6/3/2004 es constata que un home, en un gest ràpid, retira el dispositiu, se l’introdueix a la butxaca i marxa del lloc. Els agents procedeixen al seguiment de l’interessat, que es mostra desconfiat, canviant de direcció i mirant contínuament al seu darrere. Quan fa intenció de parlar amb telèfon mòbil es procedeix a la seva interpel·lació, oferint resistència.

De l’enquesta preliminar policíaca resulta que ens trobaríem davant de la primera fase d’una xarxa internacional de falsificació de targetes de crèdit. Per mitjà de l’aparell (lector/gravador) confiscat es recollirien dades de targetes de crèdit operatives que s’utilitzarien posteriorment per fer-ne de falses “clonades” sense que el legal titular se n’hagi adonat i en conseqüència no pugui anul·lar-les. Les dades contingudes en aquest discret i petit lector es descarreguen posteriorment en un ordinador des d’on s’insereixen en les targetes falsificades.
L’entitat bancària que va donar avís al Cos de Policia, ha anul·lat les targetes d’emissió pròpia que varen operar en el caixer manipulat durant els dies dels fets i ha comunicat a la resta d’emissors la relació de targetes que poden haver estat copiades a efectes d’evitar qualsevol frau o perjudici.

Actualment la investigació continua amb l’estudi de la informació continguda en el lector així com amb la cooperació de l’O.I.P.C-Interpol a efectes d’esbrinar l’abast del que sembla una xarxa internacional ben estructurada.
El detingut, N.D. home 35 anys no resident de nacionalitat grega, ha estat detingut i posat a disposició judicial.

S’adjunten imatges on s’aprecia la col·locació del lector en el caixer automàtic.



Escaldes-Engordany, 9 de març del 2004.