• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

La Policia deté quatre persones a la frontera del riu Runer per introduir droga al país i a un altre home durant la manifestació

La Policia deté quatre persones a la frontera del riu Runer per introduir droga al país i a un altre home durant la manifestació

  •   09/12/2022 10:40 
La Policia ha arrestat quatre persones a la frontera del riu Runer per introduir droga al país. Les dues primeres detencions, d’una dona i un home no residents de 28 i 35 anys, es van produir dimecres a les 19 h quan, durant un control rutinari, es va detectar que es trobaven en possessió de 4,5 grams de tusi, 1,5 grams de cocaïna, 2 segells d’LSD i 2,5 grams d’haixix.
 
La tusi es coneix popularment com “cocaïna rosa” o “cocaïna dels rics” i és una barreja d’aquesta substància amb MDMA i LSD. Se l’anomena la “cocaïna dels rics”, tant pel color i l’efecte que té, com pel preu, ja que un gram d’aquest estupefaent ronda els 100 euros, mentre que el de cocaïna se situa en els 60. 
 
Dijous a les 16.45 h es van efectuar les altres dues detencions. En aquest cas, els agents van arrestar dos homes no residents de 19 i 20 anys, a qui se’ls va trobar 1,6 grams de cocaïna, 5,1 grams d’haixix, 1,3 grams de ketamina i quatre pastilles d’MDMA amb un pes de 2,5 grams.
 
En tots els casos la droga es va poder localitzar gràcies als gossos especialitzats en recerca d’estupefaents.
 
Aquest dijous la Policia també va haver de detenir un home durant la manifestació sindical que va tenir lloc al vespre a l’eix comercial.  Cap a les 20.30 h, el resident de 25 anys va començar a proferir insults als agents. En un primer moment, se li va fer un seguiment per tal de garantir que no causés més incidents, se li va cridar l’atenció i se li va demanar que no faltés al respecte als policies. Amb tot, va continuar insultant els agents, moment en què se li va demanar que sortís del nucli de la manifestació per tal de poder-lo identificar. L’home es va negar i va començar a forcejar amb intencions d’agredir als policies posant en risc el desenvolupament de la marxa. Durant el forcejament, va trencar les ulleres d’un dels agents.
 
Per tot plegat se’l va detenir com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública, contra l’honor i contra el patrimoni. La Policia destaca que aquestes situacions són extremadament delicades de gestionar perquè no es pot preveure la reacció de la resta de manifestants en el moment en què es produeix l’arrest.
 
La nit de dijous la Policia va detenir dos homes més, residents de 53 i 32 anys, a Sant Julià de Lòria com a presumptes autors d’un delicte contra la llibertat per amenaces mútues de mort a través de missatges i fotografies enviades per WhatsApp. En una de les imatges, l’home de 32 anys mostrava un ganivet d’11,5 centímetres que els agents li van requisar posteriorment al seu domicili.
 
La matinada d’aquest divendres prop d’un local d’oci nocturn d’Andorra la Vella, s’ha arrestat un altre home, no resident de 21 anys, per insultar els agents de Policia.

Pel que fa a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, entre dilluns i divendres s’ha arrestat una persona, no resident de 37 anys, per positiu en tòxics i 11 persones per conduir sota els efectes de l’alcohol. Una d’elles, un home resident de 30 anys amb una taxa d’1,57, també conduïa sota els efectes de les drogues. Quant a la resta, vuit d’ells tenen entre 20 i 38 anys i se’ls ha detingut per conduir amb taxes d’entre 0,90 i 1,86.
 
Dos més han estat arrestats arran d’accidents amb danys materials. El primer, un no resident de 20 anys amb una taxa de 0,96, va ser detingut dimecres a les 22 h després de perdre el control del vehicle a la CG2 en l’encreuament amb la carretera de Grau Roig. El segon, un resident de 24 anys amb una taxa d’1,95, va ser detingut la matinada de dijous passades les 4 h després d’un accident de circulació a Andorra la Vella.

Escaldes-Engordany, 9 de desembre del 2022

Galeria d'imatges