• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

Lluita contra al tràfic d'estupefaents: Operació "Niu"

  •   15/03/2018 17:00 
En el marc de la lluita contra el tràfic d’estupefaents, i continuant amb la prioritat de l’eradicació de drogues destinades a menors d'edat i joves, en una operació judicialitzada, s’ha desmantellat a Andorra la Vella un important punt de venda de marihuana. En l’operació "Niu" s’ha procedit a la detenció de tres persones residents de 19, 22, 23 anys respectivament, i al decomís de 123 grams de marihuana, una mínima quantitat d’haixix, una petita quantitat d’oli de cànnabis, una bàscula de precisió i altres estris per la manipulació i possible venda al detall del producte estupefaent.

La investigació efectuada ha permès esbrinar que el principal implicat adquiria marihuana, la qual manipulava al domicili venent indiscriminadament a joves i a menors d'edat. Tot i que la majoria de transaccions es feien al propi domicili o immediacions, s’ha constatat que de vegades també s’efectuava repartiment a domicili en vehicle.

Els altres dos detinguts col·laboraven directament amb el principal implicat, formant doncs una xarxa de distribució de productes estupefaents.

El fet que el punt de venda es trobés situat a escassos metres d’una zona lúdica, comportava que en determinades hores del dia, el flux de joves cap a aquell punt fos constant, fet que va fer sospitar als investigadors.

En el marc de l’operació "Niu", a banda de les tres detencions, s'ha procedit al control i identificació d’altres implicats, alguns menors d’edat, que no han estat detinguts.

Així mateix s’ha procedit al segrest de dos vehicles automòbils i una motocicletes emprades presumptament per aquesta xarxa de tràfic d’estupefaents, tant en la introducció com en el repartiment de la droga.

En l’operatiu han participat també gossos ensinistrats en la detecció d’estupefaents.

Aquesta és la segona operació antidroga de l’any emmarcada en la lluita contra el tràfic d'estupefaents a adolescents i menors d'edat.

L’operació es manté oberta i no es descarten noves detencions.



Escaldes-Engordany, 15 de març de 2018