• URGÈNCIES: 110
  • Télèfon: +376 872 000
  • Email: policia@policia.ad

Notícies

14.12.2008. Operació COLOR contra el tràfic de cocaïna. El grup d'estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal del Cos de Policia

  •   14/12/2008 09:45 


Efectius del grup d'estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal van procedir el dijous 12/12/2008, en el marc d'una operació batejada amb el nom de COLOR, a la incautació en un domicili d'Andorra la Vella de 95,98 grams de cocaïna. Es tracta de la incautació de cocaïna més important efectuada a Andorra en els darrers quatre anys.

L'operació es va iniciar amb la detenció d'un home espanyol resident de 35 anys, vers les 13h del dijous 12/12 en un cèntric carrer d'Andorra la Vella. L'interessat, controlat per efectius del grup d'estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal, fou trobat en possessió d'una dosi de cocaïna. Escorcollat el vehicle que tenia estacionat a prop del lloc, va resultar que també hi duia una porció d'haixix de 65 grams de pes.

Continuant l'operatiu, a mitja tarda del mateix dijous, el grup d'estupefaents efectua la detenció d'un resident espanyol de 42 anys d'edat, S.G. R., el que es trobat en possessió de dues dosis de cocaína. S'efectua un registre al seu domicili trobant-hi una molt important quantitat de cocaína, presumptament destinada  a la venda i en part ja disposada per a fer-ho en dosis d'1 gram (s'incauta un total de 91 grams d'aquesta droga, la major part en "roca" i la resta distribuïda en 20 "paperines" o dosis d'1 gram. S'incauta també en aquest pis d'Andorra la Vella, una balança electrònica de precisió destinada al pesatge de les dosis per a la venda, estris per a la confecció d'embolcalls individuals per introduir la cocaïna, uns dos mil euros en efectiu i petites porcions d'haixix. De la investigació policíaca es desprèn que l'interessat es dedicava al tràfic de cocaïna des d'aquest pis i també a l'exterior.

Entre el dijous 12/12 i el dissabte 13/12, el grup d'estupefaents practica les detencions de dues altres persones; ambdós residents: un espanyol i un portuguès de 39 i 25 anys d'edat respectivament. Aquests detinguts, consumidors de cocaïna, adquirien la cocaïna a S.G. R. des de feia cert temps, Una d'aquestes persones havia estat ja detinguda en l'operació CLAUER contra el tràfic de cocaïna efectuada el mes de març d'enguany.

Segons la investigació policíaca, S.G.R. comprava la cocaïna a Barcelona al preu de 30 euros el gram per distribuiria i vendre-la a Andorra al preu de 70 euros per gram de forma fins avui discreta, tractant-se d'una persona que no freqüentava gaire l'ambient nocturn i que hauria efectuat la seva activitat de tràfic de forma molt clandestina i discreta.

Tots han estat detinguts i posats a disposició judicial.

Amb l'operació COLOR es considera desmantellat un altre important focus de venda de cocaïna, aconseguint també la incautació d'una important quantitat d'aquesta droga i en conseqüència evitant la seva distribució.

El grup d'estupefaents de l'Àrea de Policia Criminal ha efectuat, aquest any, més de 120 detencions per delictes contra la salut pública, d'entre els quals una trentena de persones per presumpte delicte de tràfic de droga.










Escaldes-Engordany, 14 de desembre de 2008